stiri Braila – debraila.ro

Un consilier municipal nu vrea terase in Gradina Mare, desi au fost aprobate de vechiul legislativ municipal

Desi in mandatul trecut Consiliul Local Municipal a votat scoaterea la licitatie a unor amplasamente in Gradina Mare, pentru ridicarea unor terase, unul dintre consilierii municipali ai PND, partid condus de Simona Draghincescu, avocatul Botea Bogdan, a cerut, in sedinta CLM de miercuri, schimbarea hotararilor. Alesii PSD, ALDE, PNL si independentul Lucian Caprariu nu au fost de acord cu propunerea, mai ales ca licitatiile au avut deja loc.

Mai trebuie mentionat ca Simona Draghincescu a votat, in calitate de consilier municipal, proiectele de hotarare contestate acum de Botea.

„As dori sa excludem de la inchiriere spatiile aflate in Gradina Publica, intrucat afecteaza estetic si functional acest parc, care este destinat promenadei. Gradina nu poate fi incarcata cu terase. Consilierii PND nu vor vota proiectul din acest motiv”, a spus PND-istul.

Secretarul Primariei, Dragan Ion, i-a explicat consilierului ca amplasamentele au fost deja aprobate, fiind completat de primarul Marian Dragomir: „Pe acel amplasament a existat deja o licitatie si avem u castigator. Sa tinem cont ca puteam ajunge la repercusiuni juridice.”

Si liberalii, prin vocea lui Marian Fusea, au sustinut ca nu trebuie ingradit dreptul unui agent economic de a-si desfasura activitatea, subliniind ca trebuie ca legislativul municipiului sa stabileasca reguli clare privind modul in care sa arate si sa functioneze terasele.

Solicitarea grupului de consilieri PND a fost respinsa prin vot.

Comentarii