stiri Braila – debraila.ro

Un brailean este consulul onorific al Romaniei in Monaco | Povestea de succes a cardiologului Constantin Turchina

„Romania, te iubesc” (PRO TV) a prezentat recent un material despre romanii din Monaco, de la medici respectati de high-life-ul micutului principat, la milionari care duc vieti de lux, in timp ce, in tara, sunt anchetati de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie. Printre conationalii de succes din cea mai dens populata tara din lume se afla si un brailean, medicul cardiolog Constantin Turchina, fiul unul alt „doctor de inimi”, Nicolae Turchina, plecat si el in Monaco de cativa ani.

Doctorul a plecat acum 20 de ani in strainatate, la studii, stabilindu-se in urma cu aproape 12 ani in principat. Mama sa a fost o mare admiratoare a Printesei Grace Kelly, actrita de la Hollywood, care, in 1956, a devenit sotia printului Rainier de Monaco.

Pe 12 septembrie 2013, Turchina a fost numit consul onorific al Romaniei in Principatul Monaco, eveniment la care a participat chiar si seful micutului stat, Printul Albert al II-lea, fiul printesei Grace.

„Doresc oricarui consul din lume sa aiba comunitatea pe care o am eu si imaginea ei pentru ca, intr-adevar, imaginea romanilor la Monaco este extraordinara. Romani veti gasi in aproape toate meseriile – in domeniul bancar, in contabilitate, in domeniul serviciilor, yachting, restauratie, oameni de afaceri intr-adevar, in domeniul ingrijirii, deci cosmetic, multi romani si-au deschis restaurant”, a declarat braileanul pentru sursa citata.

In 2014, cardiologul a infiintat Asociatia Medicilor de Origine Romana de pe Coasta de Azur, o asociatie menita a crea o colaborare mai stransa intre medicii de origine romana din clinicile si spitalele de pe Coasta de Azur.

Turchina spune ca s-a indragostit de Monaco, statul cu cei mai multi bogati pe metrul patrat, la prima vedere. In prezent, doctorul din principat are in grija nu mai putin de 5.000 de pacienti.

Comentarii