stiri Braila – debraila.ro

Un brailean a fost pacalit sa cumpere un generator electric nou-nout | Cand a ajuns acasa, a aflat ca e defect

Apetitul pentru chilipiruri ii poate costa mult pe aceia dintre cei care omit sa isi ia masurile elementare de precautie. A inteles acest lucru si un brailean de 34 de ani care, saptamana trecuta, a reclamat la Politie faptul ca a fost inselat de catre doua persoane necunoscute.

Barbatul a cumparat de la cei doi indivizi un generator electric, in valoare de 1.200 de lei, crezand ca e nou, dar, ulterior a constatat ca aparatul e nefunctional.

Cel pacalit le-a relatat politistilor ca, in data de 19 septembrie, a fost abordat, pe raza localitatii Baldovinesti, de doua persoane necunoscute, care i-au oferit spre cumparare un generator electric, motivand ca au nevoie de bani pentru a ajunge la aeroport in Bucuresti.

Intrucat aparatul era ambalat intr-o folie de plastic si parea a fi nou, braileanul nu si-a facut griji privind functionalitatea acestuia. Le-a platit necunoscutilor cei 1.200 de lei si, abia dupa ce a ajuns cu generatorul acasa, a facut proba acestuia, constatand ca, de fapt, a cumparat un obiect defect.

S-a convins ca a fost inselat si a apelat la sprijinul politistilor, dupa ce a citit pe un site de pe internet un articol despre acest gen de inselaciuni.

Pentru a evita astfel de inselaciuni, politistii le recomanda cetatenilor:

– sa tina cont de faptul ca, atunci cand cumpara un obiect de la vanzatori ambulanti, se expun la riscul de a nu mai putea returna bunul respectiv, in situatia in care acesta este defect sau nu corespunde asteptarilor lor, si implicit de a nu-si mai putea recupera banii; – inainte de a cumpara bunuri la preturi de nerefuzat sa se intereseze cu privire la provenienta acestora si, eventual, sa solicite documente care sa o ateste;

– sa tina cont ca obiectele second hand pot ascunde defecte si sa le verifice cu atentie sau sa le probeze functionalitatea inainte de a le plati pentru ele;- daca vanzatorii ambulanti pretind ca sunt reprezentanti ai unor firme, sa le solicite sa se legitimeze, iar pentru bunurile achizitionate, in functie de natura acestora, sa ceara bonuri fiscal/chitante si certificate de garantie;

– sa nu permita accesul in casa sau in curte vanzatorilor ambulanti;- sa incerce sa retina semnalmentele vanzatorilor si numarul de inmatriculare al autovehiculului cu care, eventual, se deplaseaza;

Comentarii