stiri Braila – debraila.ro

Un apel la 112 a evitat o posibilă tragedie: un șofer cu 1,33 mg/l a condus haotic, la oră de vârf, între Brăila și Silistraru!

O posibilă tragedie rutieră a fost evitată cu ajutorul unui apel la 112. Intervenția promptă a polițiștilor l-a oprit din drum pe un șofer care se afla aproape de comă alcoolică.

Pe 30 august, în jurul orei 15:30, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Brăila au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că pe drumul național 2B, dinspre municipiu către localitatea Lacu Sărat, se deplasează un autovehicul în mod haotic. Un alt șofer a avut spirit civic și a alertat Poliția.

Oamenii legii au identificat și oprit în trafic un bărbat din municipiu, în vârstă de 35 de ani, din Brăila, care ajunsese cu mașina între localitățile Lacu Sărat și Silistraru.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând faptul că avea o îmbibație alcoolică de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Pe numele braileanului a fost întocmit dosar penal și sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

„Nu uitați, atitudinea preventivă vă poate salva din multe situaţii neplăcute! În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist, ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!”, precizează Inspectoratul de Poliție Județean.

Comentarii