stiri Braila – debraila.ro

Dasaev RAMANE in spatele gratiilor

Husein Daniel Gabriel, zis “Dasaev”, autorul atacului sangeros de la The Music Pub, va ramane in spatele gratiilor, cel putin, pentru inca 60 de zile.

Tribunalul Braila a prelungit, vineri, masura arestului preventiv, hotararea fiind insa contestata la Curtea de Apel Galati.

Decizia instantei vine la scurt timp dupa ce Curtea de Apel Galati a scos mai multe probe din dosar, in principal declaratii ale martorilor.

Desi nu a anulat inceperea judecatii, Curtea de Apel Galati a dispus inlaturarea din materialul probator a declaratiilor date de aproximativ 80 de martori, suspecti si inculpati, dar si a altor probe cruciale: ordonanta procurorului privind examinarea fizica a persoanelor, concluzii ale raportului de constatare medico-legala pentru „Dasaev” si procese-verbale de transcriere a convorbirilor telefonice interceptate.

Instanta a aratat ca declaratiile celor aproximativ 80 de martori, suspecti si inculpati au fost luate fara ca avocatii lui Husein Daniel Gabriel sa fie instiintati, lipsind dovada ca aparatorilor li s-a adus la cunostinta, „in termen util, data, ora si locul efectuarii actului procesual”. Este vorba despre probe administrate dupa data de 27 septembrie 2018.

Comentarii