stiri Braila – debraila.ro

Tudose: „Vom propune inghetarea preturilor la energie!” | Despre Citu, care spune ca nu permite UE: „Se poate, fir-ar sa fie! In Spania s-a facut!”

Europarlamentarul Mihai Tudose, vicepresedinte PSD, a declarat, marti seara, in cadrul unei emisiuni televizate, ca social-democratii vor depune in Parlament un proiect de lege privind plafonarea preturilor la energie si gaze.

Recent, in contextul scandalului generat de facturile uriase, premierul Florin Citu a exclus scenariul inghetarii preturilor, motivand ca „nu poti face asa ceva in Uniunea Europeana”.

„Importam la greu energie electrica din Ungaria, Ucraina si, Dumnezeule mare, din Bulgaria. Daca centralele de la Mintia si Iernut functionau, crestea productia de energie electrica. Acum, consumul este cu 1000 MW mai mare decat productia. Trebuie sa vii cu masurile de protectie: consumatorul vulnerabil si  inghetarea preturilor. In Spania s-a facut inghetarea preturilor la energie. Se pregatesc si alte doua tari. Se permite! Ai voie pe o perioada limitata. (…) Facem un proiect de lege si il depunem in Parlament. Noi nu putem redeschide centralele din Opozitie! Avem 4 milioane de consumatori casnici, adica 20%, restul de facturi sunt la IMM-uri, la marii contribuabili. Asta e treaba de securitate nationala. Ne ducem in cap! Vom depune propunerea noastra de inghetare a preturilor. Se poate, fir-ar sa fie! Germania a autorizat anul acesta o centrala pe huila. E vrajeala ca noi inchidem Termocentrala Mintia pentru ca nu ne da voie Europa”, a precizat Tudose.

Comentarii