stiri Braila – debraila.ro

Tudose si „una dintre cele mai grele decizii”: PLECAREA din PSD | „Raman devotat Brailei. Justitia, corecta si pentru oameni, nu doar pentru unii oameni”

Dupa 27 de ani petrecuti in PSD, deputatul brailean Mihai Tudose a demisionat din partid. „Nu se mai poate!”, a precizat fostul premier, care a anuntat ca se va alatura echipei ProRomania, partid condus de Victor Ponta.

Intr-un mesaj postat pe o retea de socializare, parlamentarul a acuzat „o parte din actuala echipa de conducere” a PSD ca „a inlocuit agenda publica cu agende persoanale”, facand trimitere si la incercarile lui Liviu Dragnea de a subordona justitia politicului.

„Chiar si in cele mai grele momente prin care a trecut PSD am avut speranta ca lucrurile se vor indrepta. Astazi, aceasta speranta a disparut dupa ce in ultimul an am constatat cu tristete ca o parte din actuala echipa de conducere a partidului a inlocuit agenda publica cu agende personale, ca orice incercare de dialog si dezbatere interna a problemelor reale ale Romaniei nu este luata in seama. Ca orice incercare de democratizare a deciziilor politice este sortita esecului. Cred cu tarie ca prioritatile, dezbaterile interne trebuiau sa fie despre spitale si sistemul de sanatate, scoli si educatie, infrastructura si reforma administrativa. Despre parcursul european al Romaniei. Despre parteneriatele strategice. Si da, si despre justitie. Dar despre o justitie corecta si pentru oameni. Nu doar pentru <<unii oameni>>”, a mentionat Tudose.

Fostul premier arata ca a luat decizia de a pleca din PSD in urma intalnirilor pe care le-a avut „atat cu membri de partid, dar si cu oameni neimplicati politic”, subliniind faptul ca demisia este „un ultim gest de delimitare fata de acest mod de a conduce partidul si tara”.

„Daca gestul meu va fi inteles si va duce la imbunatatirea lucrurilor in PSD m-as bucura sincer… Raman in continuare in politica, adeptul valorilor democratice de stanga, devotat Brailei si Romaniei. (…) voi ramane omul, braileanul si romanul pe care il stiti. Cu respect, Mihai Tudose”, a concluzionat deputatul.

De cealalta parte, fostul premier Victor Ponta, presedintele ProRomania, a declarat, la scurt timp dupa anuntul demisiei, ca experienta politica si guvernamentala a lui Mihai Tudose reprezinta „un mare castig” pentru formatiunea politica pe care o conduce, transmitandu-le social-democratilor ca au ramas „cu Dancila si Valcov”.

„S-a lasat inselat de cativa indivizi care i-au jurat “prietenie” si l-au injunghiat pe la spate fara scrupule. Plecarea lui Mihai Tudose este si un avertisment pentru cei care inca stau cu capul plecat in fata lui Dragnea, Valcov, Codrin si alti indivizi de teapa lor. Tudose a fost dat jos din functie pentru ca nu a ascultat de ordinele lui Dragnea de jefuire a economiei ! Ati ramas cu Dancila si Valcov! Treziti-va!”, a mai adaugat Ponta.

Mihai Tudose a fost ales presedinte al Organizatiei Judetene PSD pe 20 septembrie 2018, in plin razboi cu Liviu Dragnea.

Comentarii