stiri Braila – debraila.ro

Tudose si Grindeanu, la pod | Ministrul Transporturilor: „Podul trebuie sa fie dat in circulatie pana la sfarsitul anului viitor, asa cum prevede contractul!”

Sorin Grindeanu, vicepremier si ministrul Transporturilor, s-a aflat, sambata, intr-o vizita de lucru pe santierul podului suspendat peste Dunare.

Insotit de europarlamentarul social-democrat Mihai Tudose si de capii administratiilor locale din Braila si Galati, Grindeanu a declarat ca podul „trebuie sa fie dat in circulatie pana la sfarsitul anului viitor”.

Totodata, Mihai Tudose a vorbit despre rolul pe care Grindeanu l-a avut, atunci cand a fost prim-ministru, in implementarea celui mai mare proiect de infrastructura din Romania post-decembrista.

„Cand domnul Grindeanu a fost in vizita la Braila, in 2017, am adus in discutie finantarea podului. Domnul Grindeanu a avut ideea de a trece podul, in ceea ce priveste finantarea, pe programul ITI Delta Dunarii. De atunci, in mai putin de o luna lucrurile s-au finalizat si podul a devenit parte integranta a finantarii pentru Delta – ca sa ajungi in Delta, trebuie sa ai pod. Asa ca, dintre toti cei care au fost pe aici in ultimii ani si s-au pozat cu podul, daca cineva este indreptati sa vina – si ii sunt recunoscator – este domnul Grindeanu. El a deschis calea pentru ca azi sa fim la piciorul podului”, a precizat Tudose, care a fost ministrul Economiei in Guvernul Grindeanu.

Comentarii