stiri Braila – debraila.ro

Tudose: „Pensia nu este o pomană, ci un drept câștigat prin muncă!” | Răspuns la criticile PNL legate de majorarea pensiilor cu 10% – propunere PSD

PSD a anunțat, marți, prin vocea europarlamentarului Mihai Tudose, vicepreședinte al partidului, că va cere în coaliția guvernamentală majorarea pensiilor cu cel puțin 10%, dar și creșterea salariului minim. Tudose a susținut o conferință de presă alături de Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte PSD și ministrul Transporturilor.

Politicianul brăilean a arătat că cele două propuneri ale social-democraților ar trebui să fie acceptate de PNL cât timp „Ministerul Finanțelor demonstrează, cu cifrele pe față, că bugetul suportă acest lucru, fără adâncirea deficitului în mod artificial”.

„În fapt, pensiile vor crește cu mai mult de 5,1%, procentul prevăzut de lege. Noi insistăm pe minim un procent de 10%, iar salariul minim brut de la 2.550 la 3.000 de lei – cu o parte de compensare, 200 de lei, pe care să o suporte statul. Aceste lucruri vor face obiectul unor discutii în cadrul Coaliției. Aceste măsuri trebuie luate pentru că grija față de oameni ne definește ca partid social-democrat – această componentă socială”, a declarat Tudose.

Totodată, fostul premier a fost întrebat de un jurnalist cum comentează faptul că „o parte dintre liberali au catalogat aceste măsuri ca fiind populiste”, Tudose replicând că „pensia nu este o pomană”.

„Iertați-mă, dar pensia nu este o pomană! Pensia este un drept câștigat prin muncă și ai dreptul la un trai decent, că așa scrie în Constituție. Nu este niciun fel de măsură populistă! În Constituție scrie că statul este obligat să asigure bunăstarea cetățenilor”, a menționat europarlamentarul social-democrat.

La rândul lui, întrebat cum comentează propunerile anunțate de Mihai Tudose, Nicolae Ciucă, premier și președinte PNL, a afirmat că „trebuie să avem din ce să asigurăm banii necesari pentru a putea să majorăm atât pensiile, cât şi salariile”.

Comentarii