stiri Braila – debraila.ro

Tudose, pe PODUL brăilenilor: „Cei care AU CRITICAT, după 6 iulie, au varianta cu barca – e și romantic. Totdeauna există un Gică-contra” | Premierul care a semnat contractul, declarații înainte de inaugurare: „Nu m-ați auzit promițând podul în campanie. S-a săturat lumea de promisiuni. Azi, suntem pe pod!”

Pe 6 iulie, circulația va fi deschisă pe podul suspendat peste Dunăre de la Brăila, pe varianta spre Măcin. Varianta spre Jijila va fi gata până la sfârșitul anului.

Anunțul oficial a fost făcut, vineri, la Brăila, de Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, care a trecut Dunărea pe pod, avându-l alături pe europarlamentarul brăilean Mihai Tudose, fost prim-ministru.

Grindeanu a precizat că a luat decizia de a inaugura podul pe 6 iulie și nu a mai amâna momentul, deși mai durează „o lună-o lună și jumătate” demontarea macaralor uriașe de la piloni și alte mici finisaje. Astfel, aceste lucrări se vor efectua în timpul nopții, în intervale orare când circulația va fi închisă.

Contractul pentru pod, o investiție de 500 de milioane de euro și cel mai mare proiect de infrastructură din România post-decembristă, a fost semnat în ultima zi de mandat ca premier a lui Mihai Tudose, la sfârșitul războiului din PSD cu Liviu Dragnea.

În conferința de presă susținută împreună cu ministrul Grindeanu, europarlamentarul Mihai Tudose a transmis un mesaj celor care au criticat proiectul, menționând că „rămâne și varianta cu barca dupa 6 iulie”.

„Cei care au spus că nu o să se facă niodată sau că nu o să stea dacă se face pot să treacă cu barca pe dedesubt. După 6 iulie, rămâne și varianta cu barca – e și romantic, frumos. Da, au fost contestatari! Totdeauna există cineva care e nemulțumit că se face ceva, un Gică-contra. Până acum ne înjura toată lumea că nu facem podul, acum avem o discuție că, la ieșire spre Jijila, al patrulea stâlp e un pic mai jos. Ok, ne certăm pe stâlp. Că nu e cale ferată, că nu e pistă de bicicliști, că un flamingo e trist și n-are cuib. Haideți să ne bucurăm de ce am reușit până acum”, a declarat Tudose.

Totodată, europarlamentarul PSD a mai subliniat faptul că nu a promis niciodată podul în vreo campanie electorală.

„După cum știți, pe mine nu m-ați auzit promițând podul în nicio campanie. S-a săturat lumea de promisiuni și pe malul nostru și pe malul tulcean. Haideți să facem proiectele și vorbim apoi”, a conchis sursa citată.

La inaugurarea din 6 iulie, potrivit unor surse politice, și-a dorit să participe și președintele Klaus Iohannis. Informația nu a fost nici confirmată, nici infirmată de ministrul Transporturilor.

Comentarii