stiri Braila – debraila.ro

Tudose, ministrul Economiei: „Avem cea mai bogata resursa de apa minerala din Europa si nu stim sa o folosim cum trebuie”

Deputatul brailean Mihai Tudose, noul ministru al Economiei in Guvernul Grindeanu, a declarat joi, la preluarea mandatului, ca printre prioritatile sale se numara si transformarea Romaniei intr-un hub energetic in Balcani, „pe baza celor doi giganti ai economiei romanesti, Transgaz si Transelectrica”.

„In cel mai scurt timp vom prezenta o analiza a situatiei si un plan de masuri pentru a transforma Romania, pe baza celor doi giganti ai economiei romanesti, Transgaz si Transelectrica, sa incercam sa transformam Romania intr-un hub energetic pe Balcani. E pacat sa nu folosim resursa pe care o avem. (…) Ajungand la resursa naturala care este apa, avem cea mai bogata resursa de apa minerala din Europa si nu stim sa o folosim cum trebuie. Impreuna cu IMM-urile, sa actionam pe zona de competitivitate fiindca aici avem intr-adevar o problema daca vrem sa cucerim pietele externe. Printre prioritati intra si toate problemele pe care le avem cu inchiderea de mine, halde de steril unde ne asteapta zile grele din punct de vedere si european avand o multime de presiuni pentru a le inchide”, a spus ministrul.

Tudose a mai precizat ca isi doreste ca tara noastra sa nu mai exporte minereu de cupru, ci sa fabrice produse finite.

Foto: Mediafax

Comentarii