stiri Braila – debraila.ro

Tudose, membru in Delegatia la Comisia de asociere UE-Moldova: „Victoria Maiei Sandu e o victorie a poporului moldovean. Bucurestiul trebuie sa-si manifeste clar sprijinul, pentru ca vom fi mai impreuna decat pana acum”

Europarlamentarul social-democrat Mihai Tudose, membru in Delegatia la Comisia parlamentara de asociere UE-Moldova, considera ca alegerea candidatului pro-european Maia Sandu in functia de presedinte al Republicii Moldova este „o victorie uriasa pentru parcursul european al Moldovei”

„Victoria Maiei Sandu este o victorie a poporului moldovean, o victorie uriasa pentru parcursul european al Moldovei. Moldovenii au ales sa mearga spre Europa. Personal, consider ca este un punct de cotitura in ceea ce priveste pozitionarea geopolitica a Republicii Moldova, motiv pentru care suntem datori cu totii sa dam o mana de ajutor – atat Romania, cat si Uniunea Europeana. Bucurestiul trebuie sa-si manifeste clar sprijinul, pentru ca vom fi mai impreuna decat pana acum. Nu e usor pentru Moldova, mai ales daca vorbim de situatia economica a tarii. Si situatia politica din Moldova e dificila, tinand cont de faptul ca nu exista si o majoritate parlamentara pro-europeana, insa ar trebui ca toate fortele politice sa inteleaga optiunea clara poporului moldovean”, a declarat europarlamentarul.

Totodata, Mihai Tudose, care in prima luna de mandat ca premier a vizitat Republica Moldova, a mai mentionat faptul ca isi doreste ca primele vizite externe ale Maiei Sandu sa fie la Bruxelles si Bucuresti.

Comentarii