stiri Braila – debraila.ro

Tudose, la pod: „PNL nu e in stare nici macar sa continue ceea ce s-a inceput. Fac ei podul… la gimnastica. Acum, mai nou, dau vina pe niste gaini care cica cuibaresc pe aici, pe undeva”

In prima zi de campanie electorala, pe 6 noiembrie, europarlamentarul social-democrat Mihai Tudose a vizitat santierul podului suspendat peste Dunare, fiind insotit de candidatii Organizatiei Judetene PSD pentru alegerile parlamentare, dar si de primarul Marian Dragomir si Francisk Iulian Chiriac, presedintele Consiliului Judetean.

Fostul premier a criticat Guvernul PNL, pe care l-a descris ca fiind „haotic”, pentru modul in care gestioneaza proiectul podului suspendat, indemnandu-i pe braileni sa voteze candidatii PSD.

„Podul va fi un nou simbol al Brailei, pe langa Regala, Ceasul si celelalte. Este o realizare a Guvernului si a guvernarii PSD si din acest motiv dorim sa rugam brailenii sa ne acorde un nou vot de incredere, insa nu pe promisiuni. Nici acum 4 ani nu am promis podul, dar l-am facut. Solicitam brailenilor un nou vot de incredere pentru a termina si a duce la bun sfarsit toate aceste lucrari de catre o guvernare PSD. Dupa cum vedem, PNL nu e in stare nici macar sa continue ceea ce s-a inceput. Reusesc sa blocheze tot felul de chestii. Acum, mai nou, dau vina pe niste gaini care cica cuibaresc pe aici, pe undeva. Eu am pus niste intrebari si le pun si acum cu aceasta ocazie: cand a venit solicitarea de la Comisia Europeana – daca a venit, iar daca a venit acum o luna, de ce nu a rezolvat Guvernul toate problemele conexe pana acum o luna? Daca a venit de acum un an, de ce nu a rezolvat solicitarea pana acum, iar daca avem o problema cu cuibaritul gainilor din capul liberalilor de ce nu a rezolvat cu exproprierile – pentru ca asta nu are nicio legatura cu cine pe unde cuibareste, de ce nu a rezolvat cu mutarea utilitatilor? Deci, sunt niste incapabili! E un haos in toata tara… Evident, haosul e si la Braila, pentru ca unde pun ei mana, nici iarba nu mai creste. Eu sper ca romanii vor fi intelepti si ca le ajunge. Sper ca intre citimirul liberal si viata fara liberali, romanii vor alege viata. Vom scapa din decembrie de acest guvern haotic. Vor fi gata si drumurile, dar sa scapam de liberali. Cu ei, va fi dezastru. Vom inaugura cimiterele. Cel mai sigur, ca sa nu ne loveasca de tot asteroidul PNL este sa scapam de ei. Va fi simplu! Pe 6 decembrie, mergem vot si cu asta basta!”, a declarat Tudose.

Europarlamentarul a amintit si de recentele vizite ale premierului Ludovic Orban pe santierul podului, in contextul explicatiilor PNL potrivit carora autorizatia de constructie pentru drumurile care vor lega podul de Braila, Jijila si Macin nu au fost inca emise din cauza unui studiu de mediu cerut de Comisia Europeana. Mai exact, este vorba despre „un studiu de impact pentru zonele de cuibarit ale unor pasari”

„Acum vreo doua luni, prim-ministrul a fost in vizita aici. Acum doua luni, nu exista nicio gaina pe aici, nu cuibarea niciun flamingo, erau fericiti pe teren si nu a spus nimeni nimic. Ori a mintit atunci si pot intelege – pentru ca nu e pentru prima data, ori habar n-are ce se intampla la el in tara. Nu pot sa vii la un obiectiv de asemenea importanta nu numai in Romania, fara sa-ti faci temele. Habar n-avea. Sau a mintit! Mai tineti minte? «Liberalii vor face Podul!». Fac ei podul… la gimnastica. Inseamna ca scrisoarea cu flamingo, pe care o invoca ei acum ca sa-si mascheze incompententa si impotenta, a venit dupa. Ce asteapta frate? Sa murim cu totii? Probabil ca isi doresc asta, ca sa nu mai aiba cine sa-i bata la cap”, a mai mentionat fostul prim-ministru.

Foto: Lucian Crestez

Comentarii