stiri Braila – debraila.ro

Tudose i-a spus adio lui Ponta: „Sunt in carantina! Daca PSD nu va mai fi ce a fost cand a trebuit sa plec, avem o discutie” | Despre guvernarea PSD: „Daca cineva va plateste bine, dar, intre timp, va bate si va umileste, nu prea mai apreciati banii aia”

Europarlamentarul brailean Mihai Tudose a anuntat, luni, pe o retea de socializare, ca a demisionat din ProRomania, partidul condus de Victor Ponta, unde detinea functia de vicepresedinte.

Dupa ce i-a cerut de mai multe ori demisia lui Ponta din fruntea ProRomania, fostul premier a ales sa paraseasca formatiunea politica in care s-a inscris dupa ce a plecat din PSD, la inceputul anului, pe vremea cand Liviu Dragnea era liderul social-democratilor. Politicianul si-a explicat decizia pe larg intr-un interviu acordat DC News.

„A inceput o poveste frumoasa, cu succese de etapa, insa lucrurile au luat-o un pic razna din luna iulie, cand domnul Campeanu, domnul Daniel Constantin – fondatorii partidului, eu si altii am considerat ca anumite decizii nu sunt bune. Va aduc aminte de prima decizie, cand ne-am trezit pe internet cu poze, ca noi am luat decizia – noi, adica Victor Ponta, sa cuibarim cu ALDE. Frate, nu poti sa ne faci asta pe internet! S-au mai stins lucrurile, dar apoi, pe vara, am aflat – orasul e prea mic cateodata, ca au fost niste negocieri pe persoana fizica cu doamna Dancila, pe la Neptun, in care se solicitau locuri in Guvern. Domnul Ponta si doamna Dancila au negociat. Ne-ai intrebat si pe noi daca vrem sa fim membri in Cabinetul Dancila, ca parca nu prea iti vine?! Negocierile au sfarsit lamentabil, doamna Dancila refuzandu-l pe Ponta. Ultima, care a umplut paharul si a generat convulsii, a fost aceasta topaiala cu ocazia motiunii de cenzura si instalarii noului guvern, cand eu si ceilalti colegi suspendati, dati afara am fost acuzati ca suntem colaborationisti cu liberalii. Eu m-am exprimat ca tara trebuie sa aiba un guvern! Romania avea jumatate din ministere nefunctionale, iar Guvernul Dancila era schiop si legat la ochi. Atunci, pe Ponta l-a gasit demnitatea, ca el nu vorbeste cu liberalii. Eu n-am vandut pe nimeni, cred ca vinde el!”, a explicat Tudose.

Totodata, fostul prim-ministru a vorbit si despre viitorul sau politic, subliniind faptul ca s-ar intoarce in PSD doar „daca nu va mai fi ce a fost cand a trebuit sa plec”. In viziunea lui Mihai Tudose, PSD ar trebui sa faca o lista cu lucrurile pe care nu le va mai face, in loc sa vorbeasca despre ce va face.

„Sunt intr-o perioada de carantina. Eu am mare incredere in Marcel Ciolacu (n.r. presedintele interimar al PSD). Suntem prieteni foarte buni de 20 de ani. Nu stiu daca au trecut trei zile, una dupa alta, in care sa nu vorbim. Prietenia e prietenie! Am incredere ca vor profita de ultima sansa pe care o are PSD de a rezista si a fi viu. Mi-as dori ca Ciolacu sa fie presedinte ales la Congres. Cred ca este o solutie buna! Vad ca lucrurile se misca in directia buna, dar e delicat … e o operatie si trebuie sa ai grija sa nu moara pacientul. Le-am sugerat unor prieteni din PSD sa nu mai spuna ca vor face. Eu as face un decalog nu cu chestii pe care le fac, ci cu chestii pe care nu le mai fac! Nu mai intru in Justitie cu bocancii, nu mai vorbesc urat despre Diaspora. Ar fi o alta abordare! (…) Daca PSD nu va mai fi ce a fost cand a trebuit sa plec, avem o discutie! Deocamdata, v-am zis, sunt in carantina!”, a adaugat sursa citata.

Tudose a mai precizat faptul ca vina pentru rezultatul de la alegerile prezidentiale apartine fostei conduceri a PSD, facand referire la evenimentele din 10 august 2018 si la jignirile pe care unii lideri ai partidului le-au adus romanilor din Diaspora.

„O multime de lume m-a bodoganit cand spuneam ca in ritmul acesta 25% o sa para o chestie buna la PSD, contrazicand subiecte importante ale unor analisti celebri. Toata lumea spunea ca Tudose e nebun. Nu sunt nebun, haideti pe strada si vedem ce zice lumea! Daca cineva va plateste bine, dar, intre timp, va bate si va jigneste, umileste, nu prea mai apreciati banii aia. Unii au luat bataie in Piata, niste spitale nu veneau, niste autostrazi nu veneau, niste legi ale Justitiei, un comportament arogant… s-au adunat. Din cauza asta s-a prabusit PSD! Eu am plecat din PSD din cauza compartamentului liderilor, nu numai a lui Dragnea… si a unei gasti din jurul lui, cu Carmen Dan, Cuc, Rovana… Impuneau oameni care n-aveau ce cauta in Guvern. Pe Cuc nu l-am dat afara pentru ca nu-mi placea cum purta cravata. Ma simteam jignit de ce se intampla in PSD”, a concluzionat fostul premier.

Tot in cursul zilei de luni, Razvan Mitu, vicepresedinte si membru fondator al ProRomania, a declarat faptul ca a fost inlaturat de la conducerea filialei Sector 1, singurul lucru care considera ca i se poate imputa fiind prietenia cu Daniel Constantin si o buna colaborare cu Sorin Cimpeanu, suspendati de Ponta din partid.

Comentarii