stiri Braila – debraila.ro

Tudose, dupa ce Turcan a zis ca n-are „o lampa a lui Aladin” in care sa vada cresterea preturilor: „Ne asteptam de la altii sa incurce frecatul cu uitatul. Mai bine sa se uite in grup la lampa, caci rezultatele „frecatului” lor pe la guvern le vedem cu totii”

Europarlamentarul Mihai Tudose, vicepresedinte PSD, a ironizat-o pe Raluca Turcan, ministrul Muncii, care, intr-o emisiune TV, a declarat ca  nu are „o lampa a lui Aladdin” in care sa priveasca si sa spuna cum vor creste preturile, in contextul majorarii preturilor la energie electrica si gaze naturale. 

Totodata, fostul premier a criticat si faptul ca Turcan „nu stie ca intotdeauna costurile cu forta de munca se regasesc in pret”,  cu referire la o alta afirmatie a ministrului Muncii.

„Eroina principala si reprezentativa, in egala masura, este, bineinteles, vechea noastră „prietenă buna la toate”, Raaaaluca Turcan (Von Brukenthal pentru prieteni). Personajul a debitat aseara, la un post tv, urmatoarele: <<N-am o lampa a lui Aladin in care sa privesc si sa va spun cum vor creste preturile.>> Ne asteptam, poate, de la altii sa incurce frecatul cu uitatul, sau poate este o noua etapa a existentei ciudatului personaj. Am vrut initial sa scriu ca este o noua etapa in dezvoltare, dar mi-am dat seama ca „dezvoltare’ este un termen eminamente pozitiv, ceea ce il face total incompatibil cu din ce in ce mai tanara Raluca. Mai mult, in aceeasi emisiune, tristul personaj declara: <<Pentru ca, de unde mai vin aceste cresteri de preturi… De la angajatorii care, de exemplu, nu-si pot sustine forta de munca si atunci transfera costurile cu forta de munca in preturi.>> Mai traiti? Adica ministrul muncii nu stie ca intotdeauna costurile cu forta de munca se regasesc in pret! Chiar si in timpurile sclavagismului, acea cana de apa si acel colt de paine se regaseau in preturile bunurilor obtinute prin munca sclavilor. Noi nu mai suntem in sclavagism, Citu nu stie cum e cu painea, ministrul finantelor nu stie cum e cu salariul, ministrul muncii nu stie nici cum o cheama si nici macar care e treaba cu costurile generate de forta de munca”, a scris Mihai Tudose pe o retea de socializare.

Tudose a mai precizat ca „tot guvernul” ar trebui „sa stea si sa se uite in lampa, caci rezultatele <<frecatului>> lor pe la guvern le vedem cu totii”, transmitandu-i si un mesaj ministrului Muncii: „Noapte buna, Raluca!”.

Comentarii