stiri Braila – debraila.ro

Tudose, DISCUTIE cu Arafat despre transferul pacientilor vranceni la Braila: „Izolarea nu inseamna ca pe cei bolnavi sa ii imprastiem prin tara!” | ATAC la prefect: „A ales sa plece capul. Capul plecat, la un moment dat, incepe sa pasca!”

Europarlamentarul Mihai Tudose (PSD) a fost mentionat de primarul Marian Dragomir intr-o declaratie care facea referire la anularea transferului celor 20 de pacienti de la Spitalul Municipal Adjud la Spitalul Judetean de Urgenta Braila, fara ca edilul sa ofere alte detalii.

Contactat telefonic, fostul premier a declarat pentru DEBRAILA.ro ca, atunci cand informatia a ajuns in spatiul public, l-a sunat pe Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta.

„I-am explicat ca, cel putin din punctul meu de vedere, izolarea inseamna ca pe cei bolnavi sa ii tinem grupati, nu sa ii imprastiem prin tara. Si, in niciun caz, intr-un judet care s-a remarcat prin eforturile tuturor autoritatilor implicate de a avea cat mai putine cazuri de infectare cu noul coronavirus. Eu asta am sustinut! Avem un spital in care mai sunt internati trei pacienti cu COVID-19, care, maine-poimaine, vor fi externati, nu? Lipseau din acest spital 20 de pacienti infectati, carora chiar nu li se gasea alt loc, intr-un spital unde infectia exista la un nivel mai amplu? Nu era Braila ultima solutie, sa fie clar! Daca Braila era ultima solutie, puteam sa inteleg. Vedem cu totii ca, intre timp, s-a gasit si alta solutie”, ne-a precizat europarlamentarul social-democrat.

Totodata, Mihai Tudose l-a criticat pe prefectul Catalin Boboc, care subliniase faptul ca atat managerul Spitalului Judetean, cat si presedintele Consiliului Judetean stiau inaintea sa despre transferul pacientilor din judetul Vrancea.

„Sa presupunem ca reprezentantul Guvernului nu stia despre o decizie a Guvernului… si cand domnul prefect a aflat, in cele din urma, ce a facut? A dat comunicate de presa in care vedea vinovati peste tot, nu? A sunat la Guvern, caci el e seful pe situatii de urgenta in judetul Braila, sa spuna ca nu este de acord cu asa ceva? Nu! A sunat la Guvern sa spuna ca isi pune functia in joc, ca demisioneaza daca asa ceva se intampla? Nu! Trebuia sa rezolve, nu sa fie spectator. In loc sa isi puna functia in joc, a ales sa plece capul. Capul plecat, la un moment dat, incepe sa pasca! Ii doresc pofta buna”, a conchis fostul premier.

Foto: Mediafax

Comentarii