stiri Braila – debraila.ro

Tudose, despre RESTRICTII: „Guvernul arunca cu piatra intr-un stol de pasari si zice ca e cel mai bun daca nimereste una! Masuri fara cap si coada. Au inchis toata tara si au amanat alegerile cand erau 150 de cazuri pe zi si am tinut alegeri la 2.000 de cazuri, nu? Oamenii astia inteleg bine fenomenul, ce sa zic!”

Europarlamentarul Mihai Tudose, vicepresedinte PSD, considera ca Guvernul ar trebui sa explice noile restrictii pe scara larga, primele dupa relaxarea masurilor de prevenire a raspandirii noului coronavirus, in contextul in care „30 de oameni la pacanele nu reprezinta pericol de contaminare, dar 30 de oameni intr-un restaurant sau intr-o sala de teatru aduc urgia”.

Fostul premier catalogheaza masurile luate de autoritati ca fiind „fara cap si coada”, oferind exemplul obligativitatii purtarii mastilor de protectie in jurul scolilor din Bucuresti, pe o distanta de 100 de metri.

„Se vede de la o posta ca sunt masuri dezlanate, haotice. Iar inchid restaurantele si teatrele, dar lasa deschide mall-urile si pacanelele, fara sa fie prezentat un studiu, o analiza serioasa, ca sa pricepem toti… Vin si ne spun ca 30 de oameni la pacanele nu reprezinta pericol de contaminare, dar 30 de oameni intr-un restaurant sau intr-o sala de teatru aduc urgia. E un haos general si o lipsa de viziune, ba chiar si de minte. Va dau exemplul orasului Faurei din Braila, unde, intr-adevar, cauzistica este peste media, dar e generata de focare de la caminele de batrani, care sunt inchise ermetic. Totusi, nu au deschis scolile din Faurei! Daca mie imi explica o minte luminata ce are scoala cu focarul de la caminul de batrani, eu ma predau! Se merge pe principiul de a arata lumii ca facem si noi ceva. Pui mana si te apuci sa toaletezi un pom, desi habar nu ai, dar, desi ai nenorocit pomul, zici ca n-ai stat degeaba. In industria HoReCa nu sunt doar patronii, pe care ii injuram, cu ghilimelele de rigoare, ca au ei de unde sa traiasca, sa nu ii plangem… Sunt si angajati, cam 10-20 la fiecare patron. Oamenii aia au copii, au rate de platit si afla de la TV ca de maine nu mai au serviciu. Atat! Nimic mai mult. Ca in cazul masurii cu masca la 100 de metri de scoala. De ce nu la 110 metri sau 400 de metri? Ne zice cineva? Sa explice masurile, ca nu umblam cu GPS-ul intr-o mana si cu masca in cealalta! Logica nu exista la ei! Ori ne spui sa purtam masca peste tot, ori ne aduci argumente care sa stea in picioare, ori nu ne mai spui sa o purtam cand e galben la semafor si sa o dam cand se face rosu sau cand incepe sa ploua!”, a explicat Tudose.

Totodata, europarlamentarul social-democrat sustine ca strategia guvernamentala privind pandemia este „in aer”, motiv pentru care „cetatenii sunt indreptatiti sa isi manifeste nemultumirile fata de haosul generat”.

„Guvernul arunca cu piatra intr-un stol de pasari si zice ca e cel mai bun daca nimereste una! Daca nu nimeresc niciuna, vor zice ca au facut tot ce au putut. Explica-le cetatenilor de ce asa si nu altfel! Ai o strategie care se afla in aer, cum sa nu fie cetatenii indreptatiti sa isi manifeste nemultumirile fata de haosul generat?! Eu sunt convins ca ei fac tot ceea ce pot. Din pacate, atata pot! Habar nu au! Au inchis toata tara si au amanat alegerile cand erau 150 de cazuri pe zi si am tinut alegeri la 2.000 de cazuri, nu? Oamenii astia inteleg bine fenomenul, ce sa zic. Cetatenii inteleg, ca nu e nimeni nebun sa nu priceapa ca sistemul sanitar nu trebuie sa cedeze, dar explica-le, nu da cu parul!”, a concluzionat fostul prim-ministru.

Comentarii