stiri Braila – debraila.ro

Tudose, despre PNL Brăila: „Ideea de a denigra Brăila mă scoate din pepeni. Și-au făcut un titlu de glorie. Altceva nu știu decât că e rău, că pute. Sunt convins că brăilenii vor discerne între cei care fac ceva și cei care doar critică”

Europarlamentarul brăilean Mihai Tudose, vicepreședinte PSD și locul 1 pe lista coaliției guvernamentale pentru alegerile europarlamentare, a răspuns, în cadrul unei conferințe de presă, numeroaselor atacuri și critici pe care PNL Brăila le-a lansat la adresa administrației locale PSD și a proiectelor pe care le derulează.

„Orice critică politică e bună atât timp cât e constructivă”

Fostul prim-ministru susține că liberalii brăileni, conduși de deputatul Alexandru Popa, „și-au făcut un titlu de glorie din a denigra Brăila” și că „stilul acesta de a denigra încontinuu Brăila nu face bine Brăilei, nu numai politic”, ci și prin prisma investitorilor care ocolesc zona atunci când citesc în presă „că te mănâncă vampirii noaptea pe străzi”

„A început campania, cu tot spectacolul! Bine, asta nu înseamnă că nu am avut spectacol și până acum în Brăila. Dar eu sunt convins că brăilenii vor discerne între cei care fac ceva, chiar dacă nu toate sunt foarte spectaculoase, și cei care doar critică și de patru ani de zile și-au făcut un titlu de glorie din a denigra Brăila. Altceva nu știu decât că e rău, că pute, că se scufundă, că se dărâmă, că totul e în moarte clinică, Brăila fiind unul dintre orașele cu o administrație foarte apreciată, cum e și Buzău, Galați. (…) Stilul acesta de a denigra încontinuu Brăila nu face bine Brăilei, nu numai politic. Politic, poate câștigă sau nu. Nu știu! Asta o va spune electoratul! Orice investitor care se uită la o relocare industrială, economică, când citește în ziare că te mănâncă vampirii noaptea pe străzi, începe să evite să vină. Nici măcar să vină să vadă! Orice critică politică e bună atât timp cât e constructivă, oferă și soluții, alternative. E în regulă! Ideea de a denigra Brăila mă scoate din pepeni. (…) Putem să ne certăm între noi constructiv, dar mesajul pe care unii îl transmit în afară nu face foarte bine Brăilei”, a declarat Tudose.

Social-democratul a avut o poziție similară și cu privire la faptul că PNL Brăila a atras în războiul politic cu administrația locală chiar și HC Dunărea”, echipa de handbal fiind finanțată de Consiliul Județean și Primăria Brăila.

Atâta minte au, atâta fac! (…) Când echipa era, acum doi ani, aproape de retrogradare, n-a protestat nimeni. Atunci era ok, acum, când echipa are rezultate, au impresia că au pierdut ceva politic. Pe principiul că tot ce a început să meargă e rău, nu merge și hai să îi dăm în cap. (…) Se pare că îi lasă rece pe liberali faptul că în toată Europa, din Islanda până la prietenii sârbi, s-a scandat „Brăila! Brăila!”. Era mai bine dacă nu se scanda <<Brăila>> și era o echipă moartă„, a subliniat fostul premier.

Comentarii