stiri Braila – debraila.ro

Tudose, despre Cuc, propus din nou la Transporturi: „Dumnezeule mare! Definitia idioteniei este sa faci acelasi lucru si sa te astepti la rezultate diferite”

Fostul premier Mihai Tudose a comentat recent nominalizarea lui Razvan Cuc la Ministerul Transporturilor, in contextul in care Cuc a fost sef la Transporturi si in guvernul pe care deputatul brailean l-a condus. Cuc a fost tinta preferata a ironiilor lui Tudose in sedintele de guvern. Presedintele Klaus Iohannis urmeaza sa decida daca va fi de acord cu nominalizarea PSD.

„Nu l-am mai vrut pe Cuc pentru ca definitia idioteniei este sa faci acelasi lucru si sa te astepti la rezultate diferite. (…) Domnul Cuc a fost pentru mine un exemplu despre cum poti fi ministru si sa nu faci nimic. Nimic bun, vreau sa zic. (…) M-am saturat sa ii tot spun: <<Fa asta si asta, ca nu se mai poate!>> (…) Uitati votul de astazi (n.r. 19 februarie), aproape unanimitate pentru Cuc la Transporturi (n.r. in Comitetul Executiv National al PSD). Dumnezeule mare! Un tip nemaipomenit cu rezultate extraordinare cand a fost data trecuta. Inca nu reusim sa dam dungile albe pe autostrazile facute”, a declarat deputatul ProRomania in cadrul emisiunii „Romania9” de la TVR.

In octombrie 2017, Razvan Cuc si-a anuntat demisia din functia de ministru al Transporturilor, „la pachet” cu Rovana Plumb si Sevil Shhaideh, la presiunea fostului premier Mihai Tudose si spre nemultumirea manifestata public a lui Liviu Dragnea. Daca lui Plumb si Shhaideh li s-a reprosat problemele de natura penala, respectiv implicarea in dosarul „Belina”, in cazul lui Cuc s-a vorbit doar de incompetenta.

„Tot pe principiul<<Eu nu stiu nimic, nu am facut nimic>>, pe cele doua femei le-a nenorocit. Ca le-a pus sa semneze cu Belina, sa faca tot ce trebuie. Cele doua femei s-au trezit cu dosare, chemate la Parchet si asa mai departe. Rovana era suparata pe mine ca eu i-am spus sa plece acasa, dar era cercetata penal. Premisa de nevinovatie functioneaza, e sfanta, numai ca, daca cele doua colege erau la ministerul desenului tehnic si al muzicii era o socoteala, dar doamna Rovana Plumb era ministru delegat pentru Fonduri Europene, iar doamna Sevil Shhaideh era ministru la Ministerul Dezvoltarii si al Fondurilor Europene. La Bruxelles ne angajasem ca respectam un decalog ca sa plece MCV-ul de peste noi. Una dintre chestii era asta: sa nu mai fie in structurile inalte ale guvernului oameni asupra carora planeaza tot felul de suspiciuni. Mai mult, suspiciunile nu erau de furt de rate sau de lumanari, ci de fonduri europene”, a mai adaugat Tudose.

Liviu Dragnea a precizat, dupa noua nominalizare a PSD pentru „Transporturi”, ca Razvan Cuc „a avut un mandat foarte bun la Ministerul Transporturilor”, subliniind faptul ca a fost fortat sa demisioneze.

Comentarii