stiri Braila – debraila.ro

Tudose, despre criza politica: „Orban isi vrea puterea inapoi. Vrea la Guvern! | Voiculescu trebuia demis cand a aparut scandalul Foisor”

Europarlamentarul brailean Mihai Tudose (PSD) a comentat, miercuri seara, criza politica din Guvernul Citu, generata de demiterea de catre premier a lui Vlad Voiculescu, ministrul Sanatatii. 

Tudose sustine ca solicitarea USR-PLUS de inlocuire a lui Florin Citu din functie este si pe placul lui Ludovic Orban, presedintele PNL, care si-ar dori sa se intoarca pe fotoliul de prim-ministru.

” Se vorbea din ianuarie ca este o uniune impotriva naturii, ca nu ii apuca Pastele. Tot meciul este supus unor presiuni politice: Barna se bate cu Ciolos pentru cine va fi presedinte la alianta si candidat la presedintie, iar la PNL e la fel. Orban si-a dat seama ca din scaunul de presedinte al PNL si doar presedinte la Camera Deputatilor i-au cam plecat instrumentele. Orban isi vrea puterea inapoi. Vrea la Guvern! (…) Domnul Citu pleaca acasa, ceea ce nu-i rau, insa nu stiu daca scenariul cu Orban va merge pana la capat. Pentru Orban si Barna s-au aliniat planetele: amandoi vor sa plece Citu. (…) N-au nicio treaba cu tara, cu economia sau pandemia! N-au nicio treaba cu guvernarea. Presedintele a fortat acest Guvern, impotriva naturii, insa e un om mandru si nu recunoaste ca a gresit”, a declarat europarlamentarul.

Totodata, fostul prim-ministru a mai precizat ca ministrul Voiculescu, pe care l-a numit „idiot util”, trebuia demis inca din momentul in care a fost declansat scandalul evacuarii pacientilor de la Spitalul Foisor din capitala.

Voiculescu nici nu a fost ministru, nu avea drept de semnatura. Semnatura a avut-o Moldovan! Erau si cei 20 de consilieri ai lui Voiculescu, care dadeau baza de date prin Germania. Voiculescu era idiotul util, il butonau altii! Voiculescu trebuia demis vineri, cand, dupa 3-4 ore de imagini cutremuratoare, n-a avut nimeni nicio reactie”, a concluzionat Tudose.

Comentarii