stiri Braila – debraila.ro

Tudose, despre criza politica fara sfarsit: „Nu putem spune ca ne place cum duc astia tara in cap, ca ne avantajeaza politic. PSD este dispus sa intre la guvernare, dar nu oricum!”

Europarlamentarul Mihai Tudose, vicepresedinte PSD, a comentat, luni seara, in cadrul unei emisiuni televizate, decizia PNL ca premierul desemnat Nicolae Ciuca sa-si depuna mandatul, urmand declansarea unor negocieri cu „toate fortele democratice din Parlament pentru formarea unei majoritati”.

Tudose afirma ca „PSD este dispus sa intre la guvernare, dar nu oricum”, subliniind faptul ca, cel putin pana la acest moment, „PNL are o rezolutie prin care este interzisa negocierea cu PSD”.

„Am luat decizia de a nu sustine un guvern minoritar, care nu poate sa scoata Romania din criza. Acum vorbim despre ce va face PNL… inteleg ca mai au o sedinta. Haideti sa vedem ce se intampla, ce stabilesc ei in sedinte! Noi am declarat ca suntem responsabili, ca nu putem juca pe cartea in care noi stam pana in 2024, asteptam sa se duca PNL in cap si castigam tot. Nu putem juca aceasta carte pentru ca se duce si tara in cap. Vor urma noi consultari la Cotroceni si trebuie sa vedem ce solutie se degaja. Vom lua o decizie la partid! Negocierea nu e doar pe impartit portofolii, ci este vorba despre ce are de facut acel guvern, despre buget. O negociere nu se face pe genunchi, intr-o ora sau ca vrea X sau Y ministru. Toti colegii din conducerea PSD au demonstrat pana acum, la toate intalnirile pe care le-am avut, responsabilitate si dorinta de a face ceva pentru tara. Nu am avut colegi care sa zica sa stam in Opozitie pana in 2024 si sa ii omoram. PSD este dispus sa intre la guvernare, dar nu oricum! Decizia va fi luata la partid. La negociere e vorba si despre oameni, dar si despre paradigma in care guvernam. (…) PNL vorbeste despre flexibilitatea mandatului. Citu negociaza doar pentru el! PNL are o rezolutie prin care este interzisa negocierea ca PSD. Trebuie sa rezolve chestiunea asta! (…) Calculul politic pur ne indreptateste sa vrem alegeri. Daca jucam pe calcul politic, dam dovada iresponsabilitate fata de tara. Ne-am oferit disponibilitatea de a pune umarul, dar nu ni s-a dat ocazia. Coalitia PNL-USR s-a dus in cap pentru ca a dus tara in cap. Nu putem spune ca ne place cum duc astia tara in cap, ca ne avantajeaza politic”, a declarat social-democratul la Romania TV.

Dupa anuntul lui Florin Citu – presedinte PNL si premier interimar, presedintele Klaus Iohannis trebuie sa convoace din nou, pentru a treia oara, consultari cu partidele parlamentare pentru desemnarea unui nou candidat la fotoliul de prim-ministru.

Comentarii