stiri Braila – debraila.ro

Tudose: „Ce coronavirus? Ia d-aici: Florin Citu, premier! Cand o auzi virusache, nu mai calca niciodata in Romania”

Europarlamentarul brailean Mihai Tudose (PSD) a comentat desemnarea liberalului Florin Citu pentru functia de premier, aratand ca presedintele Klaus Iohannis „a venit cu cea mai de neacceptat propunere posibila”.

Intr-o declaratie pentru stiripesurse.ro, fostul premier descrie nominalizarea lui Citu, ministrul interimar al Finantelor, ca fiind „o gluma”.

„Propunerea presedintelui se incadreaza perfect in logica ‘Cum sa facem sa avem anticipate?’. A venit cu cea mai de neacceptat propunere posibila. Eu nu cred ca in PNL era vreo propunere mai de neacceptat decat asta. E omul care cu nonsalanta ingrozitoare imprumuta Romania, nu stim pentru ce dar el imprumuta, la niste dobanzi de mai are un pic si ia de la camatari ca sunt mai omenosi, din cauza ca sub inteleapta lui conducere la Finante, euro atinge cote de nebanuit si se va simti in curand in buzunarele tuturor romanilor. Mai mult, este acelasi om care declara pe fondul acestei crize cu virusii, ca ar trebui Romania sa inceteze cu textele astea ca educatia si sanatatea sunt prioritati si sa se ocupe de altceva. El e omul. A lui e declaratia. Deci, practic, s-a gandit dl Presedinte „Pe cine sa pun eu ca nu cumva sa-l voteze astia? Il pun pe Citu”. Haideti, chiar e o gluma. (…) Le-a fost frica sa nu cumva sa-l puna pe unul sa le iasa. In mod cert Citu o sa fie trantit. Deci nu are cum sa fie Citu prim-ministru, boacana mai mare nu se poate, n-ai cum, efectiv nu ai cum. Eu ma intreb cum va arata urmatoarea propunere, trebuie sa fie si mai rea ca asta. Eu cred ca mai rau ca asta n-au. Ce coronavirus? Ce epidemii? Ce pandemii? Ia d-aici: Citu, prim-ministru! Eu am vazut azi la stiri varianta, dar am crezut ca cineva face misto, face glume. Mie mi s-a parut o gluma si ca ministru, dar hai sa zicem ca un prim-ministru care-l strunea putea sa-l tina acasa. Acum chiar sa-l pui in capul mesei? Sau poate asta e solutia Romaniei la coronavirus. Cand aude virusul ala cine e propunere de prim-ministru, fuge. Poate Citu face parte din strategia noastra de aparare impotriva coronavirusului: cand o auzi virusache ca la noi e propus Citu prim-ministru, nu mai calca in Romania niciodata”, a precizat Tudose pentru sursa citata.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri seara, decretul prin care l-a desemnat pe Vasile-Florin Citu in calitate de candidat la functia de prim-ministru, pentru a cere votul de incredere al Parlamentului asupra programului si listei noului Guvern.

Comentarii