stiri Braila – debraila.ro

Trofeul „Destinatia Anului 2021”: Braila s-a calificat in finala! | Votul online: Banatul Montan, Braila, Iasi, Oradea, Maramures si Delta Dunarii

Ambititiosul proiect de promovare a turismului romanesc, realizat de Prima TV si platforma www.destinatiaanului.ro, intra in linie dreapta. Peste 16 mii de persoane au decis care sunt locurile din tara calificate in Marea Finala.

Braila isi va disputa trofeul „Destinatia Anului 2021” cu Banatul Montan, Iasi, Oradea, Maramures si Delta Dunarii, dupa ce la nominalizarile online a surclasat orase si regiuni foarte cunoscute si promovate intens din punct de vedere turistic, printre care Brasov, Bucovina, Tara Hategului, Alba Iulia sau Piatra Neamt.

Cazul Brailei este unul surprinzator, mai ales datorita implicarii unor persoane, printre care si Mihaela Rosu – ghid turistic local si profesor de geografie, care au promovat intens proiectul pe retelele de socializare.

In top 10 destinatii nominalizate, foarte aproape de a prinde un loc intre finaliste au fost Tara Vrancei, Tara Fagarasului, Tinutul conacelor Covasna si Alba Iulia.

Ce urmeaza?

In etapa a doua a proiectului, care va incepe pe 17 iulie, internautii vor putea pot vota pe platforma www.destinatiaanului.ro destinatia favorita dintre cele sase. Prima TV va difuza, in lunile iulie si august, o serie de 6 emisiuni dedicate acestui proiect care vor promova lucruri de vazut, de facut, gastronomia locala, dar si oamenii faini pe care ii poti intalni in aceste locuri.

Prima TV ii invita pe romani sa devina turisti in propria tara, sa propuna, sa voteze si sa calatoreasca in destinatia lor favorita din Romania.

Castigatorul trofeului va fi ales in baza unui scor: 20 de puncte acordate de exploratori care vor vizita destinatiile finaliste, 30 de puncte acordate de un juriu format din profesionisti in turism si 50 de puncte prin votul publicului. In final, va castiga destinatia cu cele mai multe puncte. In caz de egalitate, departajarea se va face in functie de voturile publicului. In caz de egalitate si in scorul internautilor, organizatorii sunt cei care vor decide cine va primi titulatura de „Destinatia Anului 2021”.

 

Comentarii