stiri Braila – debraila.ro

Tribunalul Braila are un nou presedinte: judecatoarea Daniela Vicol

Cea mai inalta instanta din judetul Braila are, incepand cu 13 mai, o noua conducere. Dupa pensionarea Aureliei Joghiu, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat delegarea judecatoarei Daniela Vicol in functia de presedinte al Tribunalului.

Astfel, Vicol, in varsta de 57 de ani, va ramane pe fotoliu pana la ocuparea functiei, prin concurs sau examen, dar nu mai mult de jumatate de an.

Daniela Vicol, judecator cu grad profesional de curte de apel, activeaza la Sectia a II-a civila, de contencios administrativ si fiscal. A fost vicepresedinte al Tribunalului Braila, intrand in magistratura in anul 1996.

Dupa cum v-am informat in editia din 18 aprilie, dupa mai putin de patru luni de la momentul in care a preluat fraiele Tribunalului, judecatoarea Aurelia Joghiu a cerut sa fie eliberata din functie – prin pensionare.

Joghiu obtinuse fotoliul de presedinte al Tribunalului Braila in urma unui concurs organizat la sfarsitul anului trecut, insa numirea a venit pe 4 ianuarie 2022.

Inainte de Aurelia Joghiu, mai exact in perioada ianuarie 2019- ianuarie 2022, Tribunalul Braila a fost condus de judecatorul Vasile Viorel, acum presedintele Sectiei Penale a instantei – dupa transferul judecatorului Dumitru Florin la Curtea de Apel Galati.

Comentarii