stiri Braila – debraila.ro

Trei braileni, saltati de procurorii DIICOT si arestati pentru trafic de minori

Eftinca Marcel, Ganguta Traian si Calin Felicia au ajuns in spatele gratiilor pentru 30 de zile, dupa ce au fost saltati de procurorii antimafia, fiind acuzati de trafic de minori in forma continuata. 8 perchezitii domiciliare au avut loc in cursul zilei de miercuri, 25 mai, iar 25 de persoane au fost audiate la sediul DIICOT Braila.

Cei trei racolau minore cu varste cuprinse intre 13 si 15 ani, pe care le determinau sa practice prostitutia in Braila si Gaati, profitand de starea lor de vulnerabilitate, sustin procurorii. Gruparea infractionala a luat fiinta in 2015.

„Din probele administrate in cauza s-a stabilit faptul ca inculpatul Ganguta Traian a racolat mai multi clienti prin postare de anunturi pe un site de escorte, contra unor sume de bani cuprinse intre 100 — 300 lei / ora”, precizeaza DIICOT – Biroul Teritorial Braila.

Ganguta Traian a fost saltat de procurori chiar in timp ce plasa unui client din Braila o minora.

Decizia finala cu privire la arestarea preventiva a celor trei braileni va fi luata de Curtea de Apel Galati, sentinta Tribunalului Braila, desi executarie, nefiind definitiva.

Comentarii