stiri Braila – debraila.ro

TRASEISM la Chiscani. Primarul PSD-ist Cojea, transferat la PNL, l-a făcut pe Gorgan să plece de la PNL la AUR: „A venit cu năravurile pe care le are! A venit cu același stil de bătut cu pumnul în masă. Ce spune dânsul, așa trebuie făcut!”

Consilierul local Costică Gorgan (foto dreapta) de la Chiscani a plecat din PNL și s-a înscris în AUR. Cu o vechime de nouă ani în PNL, Gorgan, care, în 2020, a candidat din partea liberalilor la Primăria Chiscani, a luat această decizie după ce PSD-istul Costică Cojea (foto stânga), primarul comunei, chiar înainte de alegeri, a sărit în barca PNL.

Costică Gorgan, cunoscut pentru criticile la adresa primarului, pe care, după cum am precizat, l-a și contracandidat în urmă cu patru ani, s-a trezit, peste noapte, coleg de partid în PNL cu PSD-istul Cojea. Astfel, liberalului Gorgan i s-ar fi cerut de către conducerea PNL Brăila să nu mai semnaleze problemele din comuna condusă de proaspătul liberal Cojea, fapt care l-ar fi făcut să bată la ușa AUR.

„Am făcut parte din PNL puțin peste 9 ani. Eu consider, și am argumentele necesare, că am reprezentat cu cinste acest partid, însă odată cu joncțiunea făcută, cu trecerea actualului primar, Costică Busuioc Cojea, la PNL, deja nu mă mai regăsesc în acest partid. Actualul primar a venit cu năravurile pe care le are. Eu am căutat să reprezint interesele comunei Chiscani. De când a venit actualul primar trebuie să ne resemnăm, să ne comportăm ca și cum dânsul este atotștiutorul și noi, toți ceilalți, trebuie doar să ridicăm mâna. Nu acceptă și alte persoane ca având idei, ca având propuneri și venind cu soluții. (…) Conducerea PNL a fost deranjată că nu mă supun domnului primar. Nu pot să îmi schimb atitudinea. Eu trebuia să îmi schimb comportamentul. Mi s-a cerut să-l susțin”, a declarat Gorgan (AUR).

În același timp, fostul liberal susține că PSD-istul Cojea a venit în tabăra PNL „cu același stil de bătut cu pumnul în masă și nimeni nu mai are ceva de obiectat”

„De aici au plecat anumite probleme, anumite impuneri privind votul meu, acceptarea numai și numai a ideilor actualului primar, divergențe, dar eu nu mi-am schimbat atitudinea. Că urmare, am venit în AUR și o sprijin pe doamna Alina Macoviciuc, candidatul AUR la Primăria Chiscani. (…) Cojea a venit cu același stil de bătut cu pumnul în masă și nimeni nu mai are ceva de obiectat. Ce spune dânsul, așa trebuie făcut!”, a mai arătat sursa citată.

Costică Cojea, primarul comunei Chiscani, a anunțat, în urmă cu un an de zile, faptul că, deși este membru PSD și a fost ales sub sigla PSD în 2020, va candida la alegerile locale din 2024 din partea PNL. Cojea, ca și alți PSD-iști, a fost pe lista de „cumpărături politice” a deputatului Alexandru Popa, președintele PNL Brăila (foto jos).

Totuși, acesta nu a demisionat din PSD pentru a se înscrie în PNL întrucât și-ar fi pierdut mandatul de primar. 

Comentarii