stiri Braila – debraila.ro

Transportul in comun din Braila. SCHIMBAREA LA FATA: aplicatie pentru telefon, panouri electronice, statii smart si un nou manager la „Braicar” | Primarul Dragomir: „Suntem primii din Romania pe zona de platforma integrata cu Google Maps”

Modernizare de anvergura la „Braicar”, anuntata recent de primarul Marian Dragomir. Transportul in comun a intrat in era digitala, brailenii avand la dispozitie, in mod gratuit, o aplicatie pentru telefonul mobil, care ii va ajuta sa afle la ce ora ajung autobuzele in statii, dar si cel mai scurt traseu pentru a ajunge la o anumita destinatie. Totodata, in urmatorele luni, prin intermediul aplicatiei pot fi achizitionate bilete si abonamente.

Nu doar aplicatia „Braila – Transport Public” reprezinta schimbarea la fata a transportului public, ci si statii smart, promise de primarul Dragomir in campania electorala din 2016. Edilul a prezentat fotografii care dovedesc faptul ca statiile moderne se afla in lucru (foto), mentionand ca primele doua ar putea fi amplasate chiar pana la sfarsitul acestui an, in zona Colegiului „Murgoci”.

Totodata, au inceput sa fie montate panouri cu afisaj electronic, care vor arata in cat timp sosesc autobuzele in statii, dar si ce linii circula pe traseu.

„Este vorba despre un sistem inovativ. Foarte multi cetateni si-au exprimat pe buna dreptate nemultumirea vis-a-vis de timpul de sosire a autobuzului. Acum, cei de la „Braicar” pot vedea in fiecare minut pozitia tuturor autobuzelor de pe trasee, se poate urmari daca autobuzul a intarziat si de ce. In paralel, pentru calatori venim cu doua lucruri. Panourile electronice vor fi montate, in prima faza, in cele doua statii de la „Concordia”, urmand sa fie extinse, in perioada urmatoare, in mai multe locatii. Timpul de sosire se actualizeaza in timp real. Venim si cu o aplicatie inovativa, care se instaleaza pe telefonul mobil. Aplicatia se conecteaza in Google Maps si ii da posibilitatea calatorului sa afle cand ajunge autobuzul in statie si care este cea mai apropiata statie. Aplicatia va suporta unele imbunatatiri, urmand sa poata fi cumparat biletul de calatorie, dar chiar si abonamentul. Suntem primii din Romania pe zona de platforma integrata cu Google Maps”, a declarat Dragomir.

Municipalitatea plateste un abonament lunar de aproximativ 2.000 de euro pentru serviciile oferite de „Telelink Services”, companie care face parte dintr-un grup international cu operatiuni in tari ca Marea Britanie, Germania sau Slovenia.

„Cu ajutorul echipamentelor montate in aceste mijloace de transport, astazi suntem capabili sa oferim toate datele, toate informatiile despre pozitia, despre traseul si programul de circulatie al acestora, direct calatorilor, pe o aplicatie de telefon mobil si pe panourile care se vor monta in statiile de calatori. Solutia noastra este una moderna, care urmeaza ultimele tendinte din marile orase ale lumii si putem astfel oferi calatorului toate informatiile de care are nevoie. In maxim trei luni, in aplicatie va exista si un modul de plata si achizitie a unor titluri de calatorie, atat bilete, cat si abonamente”, a explicat Alexandru Eremia, reprezentatul companiei.

Aplicatia se poate descarca accesand link-ul www.braila-transport.com

La „Braicar” se incheie epoca „Sandulescu”

Primarul Marian Dragomir a vorbit si despre procedura de desemnare a noului director al „Braicar”, care se afla in desfasurare. Evaluarea si selectia managerului este facuta de catre o firma specializata in resurse umane si de Consiliul de Administratie al societatii de transport public.

Vestea buna este ca actualul director, Cornel Sandulescu, cel care conduce „Braicar” inca din 1992, nu se numara printre cei sase candidati inscrisi la concurs, majoritatea provenind din mediul privat.

„De la noul manager am asteptari foarte mari in ceea ce inseamna comunicarea moderna pe care societatea trebuie sa o aiba cu toti calatorii. Programarea la maxima eficienta a rutelor de transport astfel incat sa se evite timpii de asteptare in statii si continuarea modernizarii flotei de transport, dar si a unor programe la fel de inovative, cum este acesta pe care l-am prezentat astazi”, a mentionat edilul.

Comentarii