stiri Braila – debraila.ro

TRAGEDIE la Jirlau | ”Au fugit si l-au lasat sa moara” | Soferul, fara permis si baut, dar si alti trei pasageri, l-au lasat pe Dragos sa agonizeze, la cativa metri de masina rasturnata

Dragos Dragomir (foto stanga) s-a stins la doar 16 ani, pe marginea unui drum agricol din Jirlau, satul unde locuia. Era pasager intr-un autoturism care s-a rasturnat pe camp.

Soferul si alti trei adolescenti aflati in masina au fugit de la locul accidentului, lasandu-l pe Dragos sa agonizeze. Echipajul de pe ambulanta nu a putut decat sa constate decesul.

Autoturismul Opel Corsa era condus de Mirel Andronic (foto dreapta), in varsta de 18 ani, tot din Jirlau, care a pierdut controlul volanului.

”Un tanar de 18 ani a condus un autoturism pe continuarea unei strazi din Jirlau, din directia raului Buzau catre localitate, iar dupa circa 300 de metri de la intrarea pe acest drum de exploatie agricola a iesit in decor pe partea stanga a sensului de mers”, potrivit Politiei.

Andronic nu avea permis si consumase bauturi alcoolice. Dupa ce au realizat ce s-a intamplat, cei patru au plecat de langa masina, fara sa le pese ca prietenul lor se zbatea intre viata si moarte.

”Au fugit si l-au lasat sa moara. Poate, cine stie, daca se anunta imediat Salvarea, Politia, Dragos ar fi avut o sansa, cat de mica. Erau prieteni buni si nu inteleg cum de au avut inima asta’‘, ne-a relatat un tanar care il cunoaste pe cel care s-a aflat la volan.

Oamenii legii au dat de urma lui Mirel Andronic la o ora de la producerea accidentului, testandu-l cu aparatul etilotest. Avea in aerul expirat o imbibatie alcoolica de 0,85 mg/l.

Intrucat accidentul a avut loc pe un drum agricol, politistii au intocmit dosar penal doar sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpa.

Comentarii