stiri Braila – debraila.ro

TRAGEDIE | Data in judecata de firma afaceristului Caruz, o fosta angajata APIA s-a SINUCIS | „Se cereau foarte multi bani, milioane de euro. Din pacate, Mariana nu a mai putut duce stresul”

In varsta de 57 de ani, Mariana Aurora Gobeaja si-a pus capat zilelor, luni, spanzurandu-se in balconul apartamentului in care locuia singura, nefiind casatorita si neavand copii. Femeia isi daduse demisia de la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), unde a fost consilier superior pe probleme de zootehnie, chiar la inceputul acestei luni.

Se pare ca un proces civil in care era implicata ar fi daramat-o din punct de vedere psihic. Un fost coleg de la APIA ne-a povestit, sub protectia anonimatului, ca Mariana a devenit un cu totul alt om din momentul in care firma afaceristului Gheorghe Caruz ar fi dat-o in judecata, intr-o speta in care se cer despagubiri de aproape 1,5 milioane de euro.

„Se cereau foarte multi bani, milioane de euro. Din pacate, Mariana nu a mai putut duce stresul. Devenise retrasa, spunea ca sta cu sabia deasupra capului. Avea in gand numai faptul ca si-a distrus viata, ca va trebui sa plateasca o suma uriasa. Si ce vina avea? Era un angajat si a facut ce trebuia, a semnat ce trebuia”, a relatat sursa citata.

Mariana Gobeaja era parte a unui proces, aflat la recurs, in care „Complexul de crestere a porcilor” SRL a chemat in instanta Ministerul Agriculturii, APIA, Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale, dar si trei persoane fizice: Daniela Militaru – sefa APIA si doua angajate ale institutiei, printre care si femeia care a ales sa isi puna capat zilelor.

Dosarul se afla acum la Curtea de Apel Galati, care, peste o saptamana, urmeaza sa solutioneze o cerere de stramutare.

Pe 14 iunie 2017, Tribunalul Braila a dat solutia, atacata cu recurs de firma lui Caruz. Atunci, judecatorii au respins actiunea impotriva APIA si celor trei persoane fizice, Militaru Daniela, Olteanu Mihaela si Gobeaja Mariana Aurora, prin care se solicita obligarea la plata sumei de 1.477.947,33 euro, reprezentand ajutorul de stat aferent anului 2014-2015, „ca fiind introdusa impotriva unor persoane lipsite de calitate procesuala pasiva”.

„Daca saptamana trecuta discutam manualul de proceduri pe renta viagera, astazi inmarmuriti toti colegii ne rugam la Dumnezeu sa o primeasca in grija lui. Poate stresul, poate nemultumiri acumulate in timp in aceasta viata, au determinat-o sa plece mult prea devreme, de langa familie si colegi. DUMNEZEU SA TE ODIHNEASCA IN PACE ! – suflet bland. Colectivul APIA Braila te va avea vesnic in amintire”, se arata intr-un mesaj postat pe o retea de socializare de un angajat al APIA.

In cauza, potrivit procedurii, politistii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpa.

Comentarii