stiri Braila – debraila.ro

TEORIA CONSPIRATIEI, dupa ce un elicopter a survolat Braila: „Da de covid19. Daca nu vrem sa ne vaxxinam moartea vine de sus”

Vaccinul va distruge omenirea, tunelurile dacice, cipurile din cartile de identitate si elicopterele care imprastie COVID-19. Ce au toate acestea in comun? Sunt subiecte preferate pentru teoriile conspiratiei, care, din pacate, au din ce in ce mai multi adepti.

Psihologii spun ca totul face parte din natura umana, intrucat, intotdeauna, ceea ce nu-si poate explica omul intr-un mod rational, transfera imediat intr-un anumit tip de explicatie spre zona irationala.

De data aceasta, un elicopter care a survolat municipiul Braila, in special cartierul Vidin, a stranit dezbateri intense pe retelele de socializare. Mai multi internauti au publicat fotografii cu vehiculul aerian, afirmand ca imprastire noul coronavirus.

„Informatia” s-a viralizat cu usurinta, adunand zeci de aprecieri si comentarii.

La solicitarea DEBRAILA.ro, Primaria a transmis ca este vorba despre o operatiune de delarvare in baltile din apropierea orasului. Elicopterul apartine unei societati care are contract cu Primaria.

Teoriile conspiratiei dau adesea un sentiment de confort, dar sunt periculoase pentru sanatatea publica si au inrautatit o situatie deja precara in pandemie, avertizeaza specialistii.

Comentarii