stiri Braila – debraila.ro

Tarif la Spitalul Judetean Braila: 20 lei, injectia! | Varga (PNL): “Cei care traiesc zilnic cu 20 lei trebuie sa se roage sa nu li se imbolnaveasca copilul?”

Un brailean a publicat pe retelele de socializare o chitanta emisa de Spitalul Judetean de Urgenta pentru suma de 20 lei, tariful platit pentru ca unei persoane sa ii fie administrata o injectie in unitatea spitaliceasca.

Cazul a fost comentat de consilierul judetean Vasile Varga (PNL), tot pe retelele de socializare, aratand ca ii va cere explicatii managerului Spitalului Judetean cu privire la situatie.

“Sunt revoltat! E chitanta publicata de un brailean, un tatic care si-a dus copilul de doi ani la spital si a trebuit sa scoata 20 lei pentru o injectie. Nu stiam ca exista un astfel de tarif si cred ca trebuie dezbatut foarte aplicat subiectul. Nu sunt un specialist in domeniu, nu cunosc legislatia, insa ii voi cere detalii, in sedinta Consiliului Judetean de luna aceasta, managerului Spitalului Judetean. Am inteles ca era un tarif mai mic de 5 lei inainte, dar, repet, nu cunosc amanunte”, a precizat liberalul.

Totodata, Varga se intreaba ce se intampla cu pacientii care nu au posibilitatea de a achita tariful.

“Persoana care a postat chitanta pe retelele de socializare se intreaba cum de i se cere 20 lei pentru o injectie, desi a cotizat ani de zile la stat. Eu ma intreb, pana o sa ma lamuresc, ce se intampla daca un parinte chiar nu are 20 de lei pentru a plati taxa? Sta pe holurile spitalului cu copilul in brate? Ramane copilul fara tratament? Sunt persoane in Braila care traiesc zilnic cu 20 de lei sau poate mai putin. Ei trebuie sa se roage sa nu li se imbolnaveasca copilul?”, a mai adaugat sursa citata.

Tariful de 20 de lei a fost aprobat in sedinta Consiliului Judetean din 20 decembrie 2018.

Comentarii