stiri Braila – debraila.ro

TAB-uri pentru Armata României, PRODUSE la Brăila, la Promex | S-A SEMNAT deja o înțelegere cu ROMARM legată de transportoarele blindate

La Brăila ar urmă să fie produse transportoare amfibii blindate (TAB-uri) pentru Armata României. Anunțul a fost făcut de Costică Mustață (foto), managing di­rector al grupului din industria grea Uzinsider, care deține Promex – compania brăileană arhicunoscută pentru construcţia de utilaje.

Mustață a precizat, în cadrul emisiunii online Ziarul Financiar Live, faptul că, în prezent, la Promex Brăila sunt produse excavatoare personalizate, care costă între 130.000 şi 500.000 de euro, dar și pontoane folosite pentru traversarea apelor curgătoare.

„Grupul Uzinsider a semnat deja cu Romarm, respectiv cu Uzina Automecanică Moreni (n.r. singurul loc din România unde se produc TAB-uri), o înţelegere astfel încât împreună să putem realiza transportoare blindate. Diferenţa din­tre un excavator şi un transportor blindat nu este foarte mare, sunt pro­duse similare într-un fel. Ca atare, noi deţinând know-how, tehnologie, forţa de mun­că şi echipamentele necesare, îm­preu­nă cu cei care deţin proprietatea intelectuală a acestor echipamente, putem realiza în ţară acest produs”, a declarat șeful grupului Uzinsider la ZF Live.

Costică Mustaţă a subliniat că, din momentul în care s-ar semna contractul, ar putea livra primul transportor blindat produs la Brăila în 7-8 luni, pentru că blindajul ajunge în ţară în cam tot atâta timp.

Uzinsider, grup cu capital privat, 100% românesc, reuneşte şapte companii: Uzinsider SA București, Uzinsider Techno SA București, Uzinsider General Contractor SA București, Uzinsider Engineering SA Galaţi, 24 Ianuarie SA Ploieşti, Comelf SA Bistriţa şi Promex SA Brăila.

Grupul are în acest moment 1.200 de angajaţi şi afaceri anuale de peste 70 milioane de euro.


Comentarii