stiri Braila – debraila.ro

Subprefectul Boboc (PNL) ii cere prefectului PSD sa-l amendeze pe primarul din Ianca (PSD): Nu a arborat drapelul Romaniei la sediul Primariei!

Subprefectul Adin Boboc (PNL), fost candidat la fotoliul de primar al orasului Ianca, ii cere public prefectului Iulian Timofei, membru PSD, sa il amendeze pe edilul din Ianca, social-democratul Fanel Chirita, pentru faptul ca la sediul Primariei nu este arborat drapelul Romaniei.

Boboc a precizat, prin intermediul unui comunicat de presa, faptul ca Fanel Chirita a tratat Ziua Drapelului National “cu lipsa de respect”.

Comunicat de presa PNL:

“Ziua Drapelului National, prilej de sarbatoare pentru intreaga Romanie, a trecut neobservata la Ianca, unde primarul Chirita a tratat aceasta zi nationala cu lipsa de respect, pe sediul primariei, pe care o conduce in interes personal de 18 ani de zile, nefiind arborat nici macar un drapel tricolor. Primarul Chirita a demonstrat de-a lungul timpului ca nu are niciun fel de respect pentru legile acestei tari, pentru locuitorii orasului Ianca, iar mai nou nici macar pentru simbolurile nationale.

Simbol al tuturor romanilor, care s-au unit in jurul sau de-a lungul istoriei cu dragoste de tara, mandrie, dorinta de unitate si independenta, drapelul national reprezinta trecutul, prezentul si viitorul tarii, practic, intreaga istorie a Romanie!

Potrivit Legii 75/1994, Drapelul Romaniei se arboreaza „in mod permanent, pe edificiile si in sediile autoritatilor si institutiilor publice” si „temporar, cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei si al altor sarbatori nationale, in locurile publice stabilite de autoritatile locale”. Potrivit Hotararii nr.1157 din 21 noiembrie 2001, pentru aprobarea Normelor privind arborarea drapelului Romaniei, intonarea imnului national si folosirea sigiliilor cu stema Romaniei, la Art. 24 se fac urmatoarele precizari: 1.b. „Constituie contraventie nearborarea drapelului Romaniei de catre autoritatile si institutiile publice” si se sanctioneaza cu amenda contraventionala.

Conform legii, „constatarea contraventiei si aplicarea amenzii se fac de catre persoane imputernicite de ministrul administratiei publice, de catre prefect sau de imputernicitii acestuia si se aplica conducatorului autoritatii sau institutiei publice, primarului, presedintelui consiliului judetean, precum si persoanei fizice sau juridice vinovate de savarsirea contraventiei”.

Domnule Chirita, cu aceasta ocazie, va reamintesc ca respectarea legii nu este optionala! De asemenea, solicit autoritatilor publice sa aplice legea la Ianca si sa il sanctioneze pe primarul Chirita pentru incalcarea dispozitiilor legale in vigoare privind arborarea drapelului Romaniei.”

Comentarii