stiri Braila – debraila.ro

STRIGATUL unui brailean operat pe inima, dupa ce a asteptat 4 ore la UPU: „Am plecat, preferand sa mor acasa. UPU e ultima statie catre cimitir, o hazna”

Postarea unui brailean operat pe cord, care, la sfarsitul saptamanii trecute, a ajuns cu ambulanta la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean, a devenit virala pe Facebook, adunand peste 500 de aprecieri si alte sute de distribuiri. Puiu Dumitrescu povesteste cum, in ciuda istoricului medical care cuprinde si trei infarcturi, nu a fost vazut de un cardiolog, fiind plimbat dintr-un „salon insalubru” pe hol, pana cand a hotarat sa plece acasa.

Istorisirea barbatului incepe la primele ore ale diminetii, cand s-a trezit  „cu o stare extrem de proasta”, acuzand „dureri slabe in piept, ameteli, senzatie de sufocare si senzatie de voma”, motiv pentru care a solicitat o ambulanta. Avand tensiunea 9 cu 4, i s-a recomandat sa mearga la spital, unde putea fi vazut de un cardiolog. Zis si facut!

„La ora 7:30 am fost la UPU, unde am fost asezat pe un pat intr-un salon insalubru, unde am stat pana la ora 8:30, fara sa fiu bagat de nimeni in seama. La 8:30 am fost dus intr-un alt salon unde mi s-a luat tensiunea de trei ori, mi s-au facut doua EKG-uri, mi s-a recoltat sange pentru analize, mi s-a pus un termometru lipit cu leucoplast pe care l-am tinut sub brat trei sferturi de ora si mi s-a pus o perfuzie. Toate acestea au durat un sfert de ora dupa care gata, au inceput povestile, rasetele, discutiile interminabile la telefon si vanzoleala pe usile batante care pocneau ca niste petarde. Dupa trei sferturi de ora am intrebat-o pe asistenta daca nu se strica termometrul daca-l mai tin mult fiindca leucoplastul cu care era bandajat acesta mi se lipise de piele. A venit spre mine cu mers lasciv si plina de importanta si suficienta si m-a intrebat de ce sunt nervos, dupa care a citit termometrul, care indica 34 cu 8”, relateaza internautul.

Pacientului i s-a spus ca va fi vazut de un cardiolog abia dupa ce va sosi rezultatul analizelor, fiind dus pe hol, unde, timp de aproximativ 45 de minute, a asteptat ca medicul sa coboare de pe sectie.

„La ora 10:45, cand bineinteles ca medicul nu venise am turbat de indignare si de nervi vis-a-vis de aceasta batjocura la adresa mea de am crezut ca mai fac un infarct. Ii intreb pe cei care au inventat acest sistem de urgenta, pe factorii raspunzatori de comportamentul si performantele acestui compartiment, ciat mai au de gand sa tolereze aceasta spalatorie de cadavre, ca numai sectie de urgenta nu e. Este oare posibil ca salvarea sa te duca in timp record, iar acesti spalatori de cadavre si vindecatori de bataturi sa nu fie in stare in 4 ore sa te dea pe mana unui cardiolog, ca totusi este vorba de o inima operata care a suferit trei infarcturi, nu de reumatism, bataturi sau hemoroizi”, a mai aratat sursa citata.

In cele din urma, Puiu Dumitrescu a ales sa plece acasa, incheindu-si povestioara tulburator: „Mi-am luat actele medicale si am plecat, preferand sa mor acasa, de o fi sa se intample, decat in aceasta hazna care se numeste UPU.”

„Pana acum te ducea salvarea la UPU dupa care erai transferat la Spitalul 3 tot cu salvarea si puteai muri pe drumuri, acum a fost adusa Cardiologia la Judetean si tot mori, dar pe holuri. Nu inteleg de ce nu esti dus direct in sectia de Cardiologie cand este vorba de astfel de cazuri? Iar voua, pitipoancelor cu creierul cat nuca, care nu aveti nici un respect fata de nobila voastra meserie, de ce dracu v-au mai marit astia salariile fara sa va oblige sa va schimbati si comportamentul de…”, a conchis braileanul.

La inceputul lunii august, sectia de Cardiologie a fost mutata de la Corpul B (fostul spital 3) la etajul 6 al Corpului A (n.r. pe Soseaua Buzaului), in locul sectiei de Oncologie, care a fost amenajata in spatiile lasate libere de transferul „Cardiologiei”.

Comentarii