stiri Braila – debraila.ro

„STAPANUL” inregistrarilor | Iordache (PND) sustine ca DETINE inregistrari AUDIO din biroul fostului viceprimar al Brailei, Daniela Vasioiu, in care se vorbeste despre mafia imobiliara si cumpararea unor judecatori de la Curtea de Apel Galati | Sugereaza ca Traian Adrian, consilier municipal, e OFITER ACOPERIT SRI: „El a facut inregistrarile!”

De foarte multe ori, in declaratii publice, consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND), totodata jurnalist si proprietarul unui ziar online, a recunoscut faptul ca isi inregistreaza convorbirile telefonice. Unele inregistrari, in care PND-istul vorbeste cu personaje de pe scena politico-administrativa locala, au si fost publicate de ziarul pe care il detine. Totusi, se pare ca, potrivit propriilor marturisiri, Iordache are in portofoliu si inregistrari ambientale, a caror origine este incerta.

Dupa ce a vorbit despre faptul ca a primit, fara sa mentioneze si de la cine, inregistrarea audio a unei sedinte a Organizatiei Judetene PSD, Stefan Catalin Iordache afirma ca a intrat in posesia unor inregistrari realizate in biroul fostului viceprimar al Brailei, Daniela Vasioiu, in urma cu aproape 10 ani. Totodata, PND-istul face acuzatii extrem de grave, sugerand ca Traian Adrian (foto), colegul sau de partid si consilier municipal, ar fi ofiter acoperit SRI. 

Traian Adrian ar fi, conform spuselor lui Iordache, cel care a inregistrat-o pe Vasioiu (foto) in timp ce vorbea despre „mafia imobiliara” si „manglele imobiliare din Primaria Braila”.

„Exista inregistrari ambientale din Primaria Braila, care demonstreaza ca mafia imobiliara exista si ca a functionat cu succes. Unul dintre cei care au furnizat informatiile respective este un ales local. Este vorba, din nefericire pentru mine, de domnul Traian Adrian. El este cel care a inregistrat-o pe Daniela Vasioiu si pe alti functionari din Primarie in timp ce povesteau despre neregulile de acolo. Doamna Vasioiu este cea cu care se poarta discutiile, ea intretine o adevarata corespondenta cu domnul Traian Adrian, in speranta ca acesta va furniza informatiile mai departe. Acum, eu nu stiu daca acest mai departe este un ziar, un serviciu secret din Romania sau este altceva. Parerea mea este ca e vorba de un serviciu secret. La un moment dat, chiar doamna Vasioiu ii cere lui Traian Adrian sa se prefaca ca este angajat al unui serviciu secret si sa ia legatura cu una dintre secretarele sale, care sa-i povesteasca despre neregulile unei firme cu care Vasioiu nu era de acord. E vorba de o inregistrare care dureaza aproximativ doua ore, e o discutie din biroul Danielei Vasioiu. Doamna Vasioiu povesteste despre cum se fac manglele imobiliare in Primaria Braila. Ma intreb de ce doamna Vasioiu nu a sesizat organele in drept, dar povesteste cu subiect si predicat despre cine este vorba, despre ce e vorba si cum se realizeaza lucrul acesta. Are o problema cu domnul Mihai Danut, pe care il vaneaza constant sau cere sa i se aduca detalii despre asa ceva, pe care le primeste de la Traian Adrian, care era un apropiat al lui Mihai Danut. Domnul Traian Adrian se intalneste cu o persoana, care ar fi un fost ofiter SRI. Inregistrarea pornea inca din masina, se aude radio. Merge (n.r. Traian Adrian) la doamna Vasioiu, care ii preda o multime de acte despre manglele care se faceau, cum se gaseau cladirile, cine aranja si cum. Il indica (n.r. Daniela Vasioiu) pe domnul Closca (n.r. afaceristul Simion Closca) si functionari din Primarie”, a declarat Iordache.

Consilierul municipal Traian Adrian s-ar fi prezentat, precizeaza Stefan Catalin Iordache, intr-o discutie cu „secretara doamnei Vasioiu” drept ofiter al Serviciului Roman de Informatii. Pe inregistare s-ar auzi cum Traian Adrian vorbeste despre dubioasa retrocedare a Pietei Concordia si despre „cumpararea unor judecatori de la Curtea de Apel Galati”.

„Doamna Vasioiu spune „La cati bani s-au dat la judecatori” si numeste acesti judecatori, care sunt judecatori cunoscuti de la Curtea de Apel Galati. Traian Adrian ii spune unei alte persoane, pe inregistrare, ca doamna Vasioiu i-a povestit ca s-au dat foarte multi bani si ca la Curtea de Apel Galati lucrurile sunt aranjate, ca dosarul retrocedarii Pietei Concordia va cadea. Traian Adrian da numele acestor judecatori, domnul Susanu (n.r. Vasile Susanu), doamna Tulbure (n.r. Sarmisegetuza Tulbure). Erau vorbele domnului Traian Adrian. Doamna Vasioiu vorbeste si despre amanta domnului Simion Closca (n.r. afaceristul caruia i s-a retrocedat o parte din Piata Concordia), doamna Bratu, acum Pamfil, sefa Juridicului din Primarie. (…) Ori domnul Traian Adrian nu este ofiter de informatii, ori este ofiter acoperit al SRI in politica braileana. Daca ma gandesc, la ultimele alegeri (n.r. alegerile locale din 2016), domnul Traian Adrian, nemultumit de pozitia oferita de doamna Draghincescu (n.r. presedintele PND Braila) a spus ca poate sa mearga la PSD, ca PSD ii ofera loc pe lista. Traian Adrian a facut aceste inregistrari!”, a aratat sursa citata.

Stefan Catalin Iordache ar fi intrat din intamplare in posesia inregistrarilor, dupa ce „cineva” l-ar fi intrebat daca vrea sa cumpere „niste stick-uri”.

„A venit la noi (n.r. la redactia ziarului detinut de Iordache) cineva cu stick-uri, nu stiu daca erau de furat, Nu a venit la mine in mod direct. Era un pret atat de bun incat am zis da. Recunosc, am cumparat stick-uri la negru. Pe unul dintre ele erau imagini de la o manifestatie, niste lupte de strada, din Orientul Mijlociu, cu niste arabi care stateau cu pistoale pe langa copii. Pe altul e vorba de opt inregistrari, insa una nu se deschide. Eu am avut de gand sa vorbesc despre asta inainte, nu cu mult timp, si am luat legatura cu sefa mea de partid, cu doamna Draghincescu, cu care stiti ca nu am o relatie foarte buna – sa nu zica ca nu o consult, si mi-a zis sa imi vad de treaba mea, ca pe inregistrare, ca interlocutor al lui Traian Adrian, apare un ofiter SRI, tatal unui alt ofiter SRI, care s-a ocupat de recrutarea lui Traian Basescu. M-a mirat de unde stie atatea lucruri”, a mai relatat PND-istul.

Comentarii