stiri Braila – debraila.ro

Spitalul Judetean Braila, implicat dintr-o eroare umana in noul scandal „Hexi Farma”

Jurnalistul Catalin Tolontan a dezvaluit, joi, pe blogul sau, ca afaceristul Dan Condrea mai detinea, pe langa deja celebra „Hexi Pharma”, o firma-clona, denumita „Hexi Farma”, care a vandut mai multor spitale din Romania dezinfectanti in valoare de 400.000 de euro. „Hexi Farma” nu este vizata de ancheta DNA privind „Hexi Pharma”.

Printre unitatile spitalicesti care ar fi avut contracte cu firma-clona este prezentat si Spitalul Judetean de Urgenta Braila.

„In august 2014, Spitalul Judetean de Urgenta Braila a luat de la Hexi Farma dezinfectanti in valoare de 115.000 lei, iar o luna mai tarziu a incheiat cu Hexi Pharma un contract de antiseptice pentru maini de 2,9 milioane de lei”, scrie Tolontan.

Numai ca in documentele Spitalului Judetean nu apare pe nicaieri „Hexi Farma”, ci doar „Hexi Pharma”. Contracte, facturi, evidente bancare, toate au fost luate la puricat, la solicitarea managerului spitalului, dr. Mihail Iugulescu, insa nici urma de firma-clona.

Totusi, in evidentele SEAP (Serviciul electronic de achizitii publice) apare un contract incheiat intre Spitalul Judetean si „Hexi Farma”, cu data de 7 iulie 2014, desi contractul este incheiat cu „Hexi Pharma”.

Explicatia: atunci cand a fost anuntat in SEAP castigatorul contractului, un angajat al spitalului a bifat „Hexi Farma”, firma care se afla langa cea care obtinuse contractul „Hexi Pharma”.

„Am verificat tot ce exista. Nu exista asa ceva! Nu figureaza nicaieri, in niciun contract, aceasta firma cu „F”. Noi am avut contracte doar cu firma cu „PH”. Din greseala, o angajata de aici a pus „x” pe aceasta firma cu „F” si asa a aparut in SEAP. Doar in SEAP e asa, in hartii e cu totul altceva”, a declarat pentru DEBRAILA managerul Iugulescu.

Comentarii