stiri Braila – debraila.ro

Soferi de la „Braicar”, la TV: „Castig 2.400 lei, cu tot cu ore suplimentare. Nu se poate trai!” | „Cerem si noi un salariu decent!”

Doi dintre soferii grevisti de la „Braicar” au fost prezenti, miercuri seara, in cadrul unei emisiuni televizate, la Realitatea TV Galati-Braila, unde au vorbit despre protestul care a blocat transportul public de calatori din municipiu.

Unul dintre angajati (foto) a precizat ca primeste lunar un salariu de aproximativ 2.400 de lei, care include sporuri si ore suplimentare, aratand ca dintr-un astfel de venit „nu se poate trai”.

„Noi i-am rugat, am tras semnale de alarma ca suntem nemultumiti, inca din decembrie 2017, ca nu se poate trai… Avem un spor de 25% – in functie de vechimea in munca si 16% sporul de conditii grele, si cam atat. Eu iau 720 lei avans si 1.740 lichidare, cu tot cu cele 32 de ore suplimentare. Avem si vatman care a luat 691 lei lichidare, caci nu au orele suplimentare, ca noi. 1.942 lei este salariul de incadrare, aproape de salariul minim pe economie, de 1.900 lei”, a declarat sursa citata.

Cei doi grevisti le-au transmis si un mesaj brailenilor care, de mai bine de o saptamana, sunt privati de transportul public in comun: „Ne pare foarte rau, dar trebuie sa inteleaga si ei ca muncim, avem si noi familii. Sa se gandeasca la riscurile la care ne expunem, cu masinile, unele noi – mai bune, dar alti colegi… Cerem si noi un salariu decent, ca n-am cerut exagerat!”

Sursa foto: captura Realitatea TV Galati-Braila

Comentarii