stiri Braila – debraila.ro

Simionescu si Rotaru (PSD) spun ca redistribuirea e incorecta. Social-democratii ar fi vrut un deputat PSD, unul PNL si un senator PNL, nu doi deputati PNL si un senator ALDE

Atat presedintele Organizatiei Judetene PSD, senatorul Ion Rotaru, cat si directorul campaniei pentru parlamentare a partidului, Aurel Simionescu, considera ca redistribuirea mandatelor de parlamentari, la nivel central, a fost una incorecta, prin faptul ca nu a tinut cont de votul cetatenilor.

Prin redistribuire, au ajuns deputati liberalii Antoaneta Ionita si Vasile Varga si senator liberal-democratul Mihai Ruse. Rotaru si Simionescu spun ca, daca se tinea cont strict de voturile obtinute, un mandat de deputat trebuia sa ajunga la PNL, unul la PSD, iar mandatul de senator la PNL, nu la ALDE.

”Mi se pare, de principiu vorbind, absolut incorect ca avand un rest de 16% (n.r. PNL) sa iei doi deputati si cu un rest de 18% (n.r. PSD) sa iei unul. Mi se pare incorect sa ai un rest de 16% (pnl) si un rest de 8% (n.r. PSD) si un senator sa fie luat cu 5% (n.r. ALDE). Nu discutam despre oameni, despre partide, ci despre principii. Pana la urma repartitia la nivel national cred ca trebuie sa tina cont de votul oamenilor. Din punctul meu de vedere, ca cineva sa aiba 16% la Senat si sa ia altcineva cu 5% mi se pare un lucru care vine impotriva vointei cetatenilor, de dragul unei echilibrari pe tara. Niciun sistem nu e perfect, asta este realitatea, dar cred ca trebuie sa regandim algoritmul, pentru ca trebuie sa fie cat mai apropiat de votul dat de cetateni, a declarat Simionescu.

De cealalta parte, Rotaru apreciaza ca legea a fost conceputa pentru a sprijini intrarea in Parlament a partidelor mici si ca ar trebui modificata: Subscriu si eu la aceasta idee. Imaginati-va daca se mergea pe scorul strict obtinut… E incorect si din punctul meu de vedere si, probabil, ar trebui revazuta cumva legea si mers pe ideea castigatorul ia totul”.

Comentarii