stiri Braila – debraila.ro

Simionescu s-a lasat convins de Rotaru | Senatorul Rotaru, cale libera catre sefia PSD Braila, sub bagheta lui Dragnea

Fostul primar Aurel Simionescu nu va candida la sefia Organizatiei Judetene PSD, desi era vazut ca fiind favorit, avand de departe cea mai importanta sustinere in interiorul filialei, potrivit informatiilor obtinute in exclusivitate de DEBRAILA.ro. Pana la sfarsitul saptamanii trecute, negocierile s-au derulat cu dificultate, tinand cont ca Simionescu avea o sustinere mult mai importanta decat cea pe care se baza senatorul Ion Rotaru, actualul presedinte interimar.

Astfel, Rotaru, cel pe care Liviu Dragnea si-l doreste la conducerea organizatiei, are cale libera catre locul lasat liber de fostul premier Mihai Tudose, care a demisionat din partid si s-a inscris in ProRomania. Ramane de vazut daca deputatul Nicu Nita va candida, in incercarea de a aduna voturile celor care nu il vor pe Rotaru in fruntea filialei.

Ion Rotaru si-a anuntat oficial intentia de a candida la un eveniment organizat de filiala cu ocazia zilei de 8 martie.

Dupa demisia lui Tudose din PSD, in urma cu aproximativ o luna si jumatate, conducerea interimara a organizatiei a fost preluata, potrivit statutului partidului, de catre Aurel Simionescu, in calitate de presedinte executiv, insa doar pentru cateva zile. Rotaru a fost numit apoi presedinte interimar, prin hotararea conducerii centrale a partidului, ingerinta care a starnit nemultumiri in sanul filialei.

Alegerile pentru fotoliul de presedinte al PSD Braila vor avea loc pe 17 martie, la eveniment fiind asteptat si Liviu Dragnea.

Comentarii