stiri Braila – debraila.ro

Și șefa celei mai importante unități de parchet din Brăila SE PENSIONEAZĂ | Marinela Coșniță conduce Parchetul de pe lângă Tribunal de la sfârșitul lui 2018

Alin CRISTEA

Nu doar DNA Galați, serviciul teritorial care are în jurisdicție județele Galați, Brăila și Vrancea, va rămâne fără șef – prin pensionarea magistratului brăilean Mihaela Leu – după cum DEBRAILA.ro a anunțat în urmă cu doar câteva zile, ci și Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila.

Marinela Coșniță (foto stânga), prim-procurorul cele mai mari unități de parchet din județul Brăila, a depus cererea de eliberare din funcție, prin pensionare, urmând ca Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii să se pronunțe pe 19 februarie. Practic, la fel ca în cazul Mihaelei Leu de la DNA Galați, vorbim de o formalitate.

Coșniță conduce Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila din decembrie 2018, obținând fotoliul de prim-procuror prin concurs.

După ieșirea din sistem a Marinelei Coșniță, cea mai mare unitate de parchet din județul Brăila va fi condusă, cel puțin o perioadă, de prim-procurorul adjunct Ionel Gîlcă (foto dreapta), unul dintre cei mai experimentați procurori pe care Brăila îi are la acest moment.

Cine este Coșniță?

Marinela Coșniță este procuror din 1999. Între 1999 și 2008, Coșniță a lucrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, iar apoi, în perioada 2008-2014, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, unde a fost, pentru patru ani, procuror-șef al Secției Urmărire Penală.

De la începutul și până la finele anului 2015, a condus unitatea de parchet din orașul Făurei, prin delegare, pentru ca începând cu 1 ianuarie 2016 să devină prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, unitatea unde și-a început activitatea profesională.

Procurorul brăilean Leu, șefa DNA Galați, iese LA PENSIE | Structura care se ocupă de corupția din județele Galați, Brăila și Vrancea, printre CELE MAI SLABE din țară

Foto: Obiectiv/Viața Liberă

Comentarii