stiri Braila – debraila.ro

Senatorul Mihai Ruse (ALDE) isi pregateste plecarea din partid, pentru a deveni independent

Zece parlamentari ALDE sunt pregatiti sa paraseasca partidul, in frunte cu Daniel Constantin, anunta Romania Libera. Ei ar putea deveni independenti.

Printre parlamentari se afla si senatorul brailean Mihai Ruse, aflat la primul mandat.

Neintelegerile din interiorul ALDE se accentueaza de la o zi la alta. Motivul este legat de disensiunile dintre aripile ALDE – cea a fostului PC, condus de Daniel Constantin, si cea a fostului PLR, condus de Calin Popescu Tariceanu. Oamenii lui Daniel Constantin ar putea sa paraseasca ALDE si sa formeze un grup de independenti, afirma surse din acest partid.

Nemultumirile taberei din jurul lui Constantin sunt legate de faptul ca Daniel Chitoiu blocheaza numiri ale unor membri din fostul PC. De altfel, Chitoiu participa la majoritatea negocierilor PSD-ALDE, flancandu-i pe Tariceanu si Constantin. Pe de alta parte, tabara lui Daniel Constantin nu vede cu ochi buni intentia lui Calin Popescu Tariceanu de a-l aduce in ALDE pe fostul premier Victor Ponta, aflat in conflict cu liderul PSD, Liviu Dragnea. De altfel, relatiile ALDE cu PSD nu sunt cele mai bune, tocmai din cauza problemelor interne ale ALDE, mai arata sursa citata.

Astfel, Liviu Dragnea a cerut remanierea ministrului Energiei, Toma Petcu, care are probleme serioase de sanatate. Insa, ALDE a refuzat tocmai pentru ca taberele din partid nu se inteleg in privinta succesorului.

Neintelegerile dintre cele doua tabere au izbucnit la scena deschisa pe tema organizarii congresului, in care ar trebui ales un singur presedinte, renuntandu-se la sistemul de copresedinti. Tariceanu, aflat in avantaj, vrea sa grabeasca organizarea alegerilor interne.

Lista publicata de Romania Libera:

* Daniel Constantin – vicepremier, ministru al Mediului, copresedinte ALDE si deputat.

* Damian Florea – secretar general al ALDE, deputat. Provenit din fostul PC, a fost unul dintre primii conservatori care au sustinut desprinderea de Dan Voiculescu.

* Sorin Campeanu – deputat, fost ministru al Educatiei in Guvernul Ponta, propus de Daniel Constantin, care a renuntat la portofoliul Agriculturii pentru a-l sprijini pe Campeanu.

* Constantin Avram – liderul grupului ALDE din Camera Deputatilor, un -vechi membru PC.

* Mircea Banias – deputat, fost membru PC, dupa ce a intrat in Parlament pe listele PDL. Banias a fost achitat in prima instanta intr-un dosar privind importurile ilegale din Portul Constanta.

* Eugen Durbaca – de-putat din partea ALDE, dupa ce inainte de 1989 a fost membru al Comitetului Judetean al PCR, iar dupa Revolutie a trecut prin nu mai putin de noua partide.

* Mihai Nita – deputat, fost membru PC din 2012, dupa ce anterior fusese ales parlamentar din partea PDL.

* Viorel Ilie – liderul grupului ALDE din Senat

* Scarlat Iriza – senator, fost membru PSD si UNPR, partid de la care a trecut direct la ALDE.

* Mihai Ruse – senator, membru ALDE din 2016, dupa ce a a fost in PSD timp de 20 ani.

Comentarii