stiri Braila – debraila.ro

Șeful PNL Brăila, UMILIT de Cîrligea, lângă Simion, liderul AUR: „E cineva mic, cu minte mai mică (…) Când unii hrăneau vaca (…) Noroc că stă foarte aproape de limita județului că ar fi luptat și împotriva UDMR”

Omul de afaceri Florin Cîrligea (foto dreapta), principala voce a AUR la Brăila, i-a răspuns deputatului Alexandru Popa (foto stânga), președintele PNL, care, de mai multe ori, l-a acuzat public că ar fi „PSD-ist” și a catalogat AUR drept „copilul PSD”.

Cîrligea a lansat un șir de ironii la adresa lui Popa, cu referire la faptul că șeful PNL a votat, la București, pentru liste comune cu PSD la alegerile europarlamentare – în contextul în care acasă, la Brăila, are un discurs anti-PSD, dar și la numeroșii PSD-iști aduși în PNL. Afaceristul a făcut trimitere și la domiciliul liberalului Popa, respectiv comuna Cireșu, unde tatăl său este primar de mai multe mandate. 

Florin Cîrligea a făcut declarațiile, marți, în cadrul unei conferințe de presă la care a participat chiar George Simion, liderul AUR. 

„Tot PSD-ul care a venit la PNL nu se pune. (…) E cineva mic, cu minte mai mică, care uită ce votează la București și, într-o oră și jumătate, devine, la noi, marele luptător anti PSD. Norocul dumnealui este că stă foarte aproape de limita județului, că, probabil dacă ar fi stat mai aproape de Brăila, ar fi luptat și împotriva UDMR. Mare luptător la noi în județ! Mă interesează prea puțin fitilele care se bagă… Eu îmi văd de treabă pentru că AUR să ia un scor foarte bun la Brăila. Succes in activitatea de denigrare atât dumnealor, cât și celor plătiți de dumnealor!”, a afirmat liderul AUR Brăila.

Florin Cîrligea a explicat faptul că „legătura” cu PSD invocată de Alexandru Popa face referire la o relație de rudenie, mai exact, în urmă cu aproximativ 20 de ani, omul de afaceri de la AUR l-a cununat pe fiul lui Ion Rotaru, care, ulterior acelui moment, a ajuns senator PSD.

„Prin anul 2000, am cununat pe cineva, care, din întâmplare, e băiatul domnului Rotaru (n.r. senator PSD), care la vremea respectivă nu avea nicio funcție. De aici sunt eu marele PSD-ist! Cred că am fost cel mai vocal. (…) Eu nu am avut niciodată treabă cu PSD. Când unii hrăneau vaca, eu făceam propagandă anti-PSD. Sunt video-uri de atunci, din 2008, 2012, 2016 sau 2020”, a concluzionat Cîrligea.

CONTEXT. Din 2020, când Alexandru Popa a ajuns parlamentar și a preluat frâiele PNL, și până acum câteva luni – când a părăsit tabără liberalilor pentru a se alătura AUR – Florin Cîrligea a fost, alături de Vasile Varga și Cătălin Boboc, unul dintre liberalii cu vechime care s-au poziționat clar împotriva modului în care deputatul Popa conduce filială.

Mai mult decât atât, Cîrligea, ca și Varga, a fost chiar și exclus din PNL, la ordinul lui Popa, însă, în ambele cazuri, decizia de excludere a fost anulată de conducerea centrală a PNL.

Comentarii