stiri Braila – debraila.ro

Șeful PNL Brăila EXPLICĂ cum s-a angajat mătușa sa la stat: „TOȚI avem o mătușă angajată!” | Despre soția secretarului-general PNL, angajată în același loc cu mătușa sa: „Întrebați-l pe Bucălău!”

Deputatul Alexandru Popa, președintele PNL, a comentat faptul că mătușa sa și alte persoane conectate la PNL au fost angajate în același loc, respectiv pe funcții de consilieri la Direcția pentru Agricultură a Județului Brăila.

Declarațiile lui Popa vin după ce Francisk Iulian Chiriac, președintele PSD și președintele Consiliului Județean, a vorbit despre „sinecurile politice ale PNL”, în contextul în care liberalii i-au acuzat de nenumărate ori pe social-democrați că au acaparat instituțiile publice.

„TOȚI AVEM O MĂTUȘĂ ANGAJATĂ!”

Popa susține, într-o declarație făcută în biroul său pentru o parte din reprezentanții presei locale, că nu știe când a fost angajată mătușa sa la Direcția pentru Agricultură sau pe ce post și că nu a intervenit în favoarea acesteia.

„Mătușa mea a muncit, cred, 20 de ani în sistemul bancar. (…) Bun, am o mătușă angajată…Toți avem o mătușa angajată, toți avem o rudă. (…) Haideți să fim serioși, acum toți care sunt apropiați de mine sau care mă cunosc… nu mai poate să mai muncească nimeni, nu mai poate sa trăiască nimeni? E o mătușă…
Eu nu am discutat cu mătușa mea pe ce loc a fost angajată, cum a fost angajată. Am înțeles din răspunsurile domnului Chiriac și am și întrebat o … (…) Mătușa mea s-a angajat într-adevăr, nu știu exact să vă spun, vă dați seama… Nu cred că anul ăsta, are mai mult, dar mătușa mea tot a muncit în ultimul timp”
, a declarat președintele PNL, conform MDPress.

De cealaltă parte, deputatul Popa a refuzat să comenteze despre restul angajărilor de la Direcția pentru Agricultură, printre care se află și soția secretarului-general al PNL, consilierul județean Alexandru Bucălău.

„Trebuie să îl întrebați pe Bucălău… Domnul Chiriac să discute cu domnul Bucălău, că se întâlnesc la Consiliului Județean. Eu am răspuns la întrebarea care a fost vis-a-vis de un apropiat de a-l meu, să spun așa”, a conchis sursa citată.

Comentarii