stiri Braila – debraila.ro

Șeful ISJ, după ce primarul l-a acuzat că „se plimbă prin Europa pe bani publici”: „O manipulare! Finanțarea e din fonduri europene”

PNL-istul Cătălin Canciu, șeful învățământului brăilean, acuză „o manipulare grosolană concertată” de primarul Marian Dragomir, după ce edilul a declarat că inspectorul școlar general „se plimbă prin Europa pe bani publici”.

Totul a plecat de la o afirmație recentă a lui Canciu, care s-a plâns că nu mai știe cum arată o vacanță „de atâția ani”, deși, timp de 5 luni consecutive, a fost plecat în 5 țări europene.

Mai exact, Canciu a venit cu o explicație publică, specificând că precizările sunt „pentru tagma din care fac parte și pe care astăzi o reprezint cu onoare”.

Liberalul susține că a fost „în patru mobilități transnaționale de tip Erasmus+ (n.r. Portugalia, Italia, Turcia și Islanda), iar a cincea deplasare, la Bruxelles, a fost particulară”.

„Asistăm la o manipulare grosolană concertată de acest individ lipsit de viziune pentru administrația pe care o conduce, care jignește, minte și duce voit publicul în eroare, cu scopul de a arăta cât este de grozav. (…) În acest an am fost în patru mobilități transnaționale de tip Erasmus+, în calitate de manager de proiect, în cele trei proiecte pe care ISJ BRĂILA le derulează în prezent, a cincea deplasare fiind particulară, pe banii mei, pentru a-mi vedea copilul stabilit la Bruxelles. Scopul Programelor Erasmus+ este acela de a oferi oportunități de mobilitate transnațională (excursii cum ar spune novicii) și cooperare în învățământul superior, educația și formarea profesională, educația școlară (inclusiv îngrijire și educația timpurie), educația pentru adulți, sectorul tineretului și domeniul sportului, finantarea realizându-se în totalitate din fonduri europene”, a subliniat seful ISJ.

Totodata, liberalul a mai adaugat faptul ca „Brăila este printre primele județe din țară în ceea ce privește numărul proiectelor Erasmus + (64), derulate la nivelul unităților de învățământ și la nivelul inspectoratului școlar”, iar „experiența beneficiarilor de mobilități transnaționale este deosebit de propice pentru comunitățile școlare din care provin”.

Șeful ISJ Brăila: „De atâția ani, eu nici nu mai știu cum arată o vacanță” | REAL: În ultimele 5 luni, Canciu a vizitat 5 țări – Portugalia, Italia, Belgia, Turcia și Islanda | Explicația: „Sunt proiecte ale inspectoratului școlar”

Comentarii