stiri Braila – debraila.ro

Seful Inspectoratului Scolar se intreaba: De ce parintii au bani pentru Balul Bobocilor, dar n-au bani pentru a angaja paznici la scoli?

Inspectoratul scolar general Viorel Botea, care este si consilier judetean din partea PMP, a comentat, in cadrul unei conferinte de presa, situatia asigurarii pazei in unitatile de invatamant, in contextul incidentului violent care s-a petrecut  in fata Colegiului „Murgoci”, in urma cu mai bine de o saptamana, cand un elev a fost injunghiat in picior de alti doi minori.

Botea a precizat ca, la nivelul municipiului, jumatate din scoli nu au gardian. Totodata, la o treime din cele care au paza, gardianul este platit din banii parintilor, care s-au constituit in asociatii.

Seful ISJ s-a intrebat de ce „se gasesc bani prin asociatiile de parinti pentru organizarea Balului Bobocilor”, dar nu si pentru a contracta o firma de paza si protectie.

„In momentul de fata, nu toate scolile din municipiu au paznici. Asociatiile de parinti trebuie sa solicite foarte clar – pentru ca ei il platesc, nu scoala, puncte de vedere si ce s-a intamplat lucrul ala. Nu scoala poate sa-l sanctioneze neaparat pe ala, pe paznic. Nu toate scolile au gardieni pentru ca nu s-au organizat concursuri si pentru ca asociatiile de parinti nu sunt totdeauna dornice sa finanteze. (n.r. jurnalist: „Dar poate nu au bani parintii?”) Nu au bani… De acord, dar, de exemplu, pun si eu o intrebare: bani exista si se gasesc prin asociatiile de parinti pentru organizarea Balului Bobocilor? … Eu trebuie sa dau raspunsul la aceste intrebari, dar 4 ani de zile nimeni n-a dat niciun raspuns. De ce?”, a declarat Viorel Botea.

Inspectorul scolar general a anuntat si faptul ca a cerut directorilor unitatilor de invatamant verificarea prezentei elevilor si cadrelor didactice la ultimele ore de curs, dar si ca elevii sub 18 ani sa fie invoiti de la ore doar in baza unei cereri scrise, aprobate de diriginte.

Comentarii