stiri Braila – debraila.ro

Seful CJ, raspuns pentru prefect: „Managerul spitalului e la un curs de specializare in Serbia, nu in concediu de odihna! Conducerea spitalului nu sta intr-un singur om” | Chiriac il acuza pe Boboc ca joaca politic

Presedintele Consiliului Judetean, Francisk Iulian Chiriac, i-a raspuns, tot pe retelele de socializare, prefectului Catalin Boboc, care a acuzat faptul ca Delia Rasnoveanu, managerul Spitalului Judetean de Urgenta si medic epidemiolog, se afla „in concediu de odihna, in afara tarii”.

Chiriac sustine ca Rasnoveanu „este la un curs de specializare in Serbia”, participand la „o reuniune rara si importanta, pe tema infectiilor nosocomiale”.

Totodata, seful CJ a lansat un atac dur la adresa prefectului, catalogand drept „foarte rusinos” faptul ca Boboc „joaca politic o chestiune atat de importanta”.

„SINGURUL INVITAT DIN ROMANIA LA ACEST EVENIMENT, SINGURUL REPREZENTANT AL ROMANIEI – DR. EPIDEMIOLOG DELIA RASNOVEANU. Nu e in concediu de odihna, asa cum dumneavoastra ati declarat in presa, asa cum doriti dvs sa dezinformati. Da, tara piere si baba se piaptana, adevarat; dvs sunteti baba. Categoric conducerea spitalului nu sta intr-un om. Doamna manager a lasat inlocuitor, iar unitatea spitaliceasca functioneaza normal. Prefectul este reprezentantul Guvernului in teritoriu… vedeti ca n-avem Guvern. Iar daca erati atat de interesat de subiect, ati fi facut 10-15 pasi din biroul dvs, in biroul meu (cam asta este distanta) sau ati fi dat un telefon. Scutiti-ne de jocuri politice intr-o perioada atat de sensibila pentru Romania, pentru Braila”, a precizat Francisk Iulian Chiriac.

Presedintele Consiliului Judetean a tinut sa mentioneze si faptul ca plecarea din tara a managerului Rasnoveanu „nu afecteaza in nici un fel activitatea spitalului in perioada aceasta”.

„Dragi cetateni, ma adresez dumneavoastra cu toata responsabilitatea. Stiu lacunele spitalului, sunt constient, sunt si eu om, la randul meu, beneficiar al serviciilor medicale in cadrul acestui spital. (…) exista oameni care asigura interimatul fara probleme – dl. doctor Voicu, un doctor competent, capabil si profesionist si dna doctor Alina Neacsu, directorul medical al spitalului, un doctor calificat, la fel de competent si de serios. Iar intrunirea la care participa doamna manager este una foarte importanta pentru unitatile spitalicesti din Romania”, a conchis sursa citata.

Comentarii