stiri Braila – debraila.ro

Seful CJ, despre medicul Trifan: „Daca acest domn tot are foarte multe relatii, sa mearga la Galati si poate ia un salariu pe degeaba, fara sa consulte”

Presedintele Consiliului Judetean, social-democratul Francisk Iulian Chiriac, a declarat, referitor la o situatie relatata de consilierul judetean liberal Marian Sirbu, ca medicii din Spitalul Judetean care nu isi respecta obligatiile din contractul de munca ar trebui sa ajunga in fata Comisiei de Disciplina a unitatii spitalicesti. Sirbu a afirmat de mai multe ori ca neurochirurgul Stefan Trifan refuza sa consulte pacienti, motivand ca „nu are chef”.

„I-am spus doctorului Iugulescu (n..r. managerul Spitalului Judetean) ca orice contract de munca are si drepturi si obligatii. Poate domnul doctor Trifan a citit doar drepturile pe care le are. Eu l-as sfatui sa citeasca si obligatiile din contractul de munca. Daca nu le respecta, Comisia de Disciplina ar trebui sa functioneze. Nu ma intereseaza cine e, poate fi si fratele presedintelui. Daca acest domn Trifan tot are foarte multe relatii, sa mearga la Galati si poate ia un salariu pe degeaba, fara sa consulte. Sa isi faca el cabinetul lui particular si poate face ce vrea. (…) Medicii sa-si faca datoria fata de Spitalul Judetean si, in primul rand, fata de pacienti. Ei au depus un juramant si cred ca pacientii sunt primordiali. Daca refuza sa consulte un pacient, refuza sa aduca niste bani de la Casa de Sanatate. Managerul Iugulescu are parghiile necesare pentru a-i sanctiona pe cei care nu au o conduita adecvata. Sa se intruneasca Comisia de Disciplina si sa se analizeze”, a spus Chiriac.

Medicul este fratele coordonatorului UPU-SMURD Galati, Angel Trifan.

Comentarii