stiri Braila – debraila.ro

Șefa Clubului Sportiv Municipal, ATAC la directorul Liceului cu Program Sportiv: „Vrea să facă economie și a închis bazinul de înot. Ăsta e managementul! Nu înțelege nevoile sportivilor”

„Ăsta e managementul Liceului cu Program Sportiv de un an de zile încoace!”. Declarația îi aparține Aneimaria Ioniță Necoară, director al Clubului Sportiv Municipal și consilier județean PNL, care îl acuză pe Dan Gheorghiță, directorul Liceului cu Program Sportiv, că alege să facă economie la utilități în detrimentul pregătirii fizice a sportivilor. 

Mai exact, Ioniță Necoară face trimitere la decizia conducerii LPS de a închide bazinul acoperit de înot pe perioada vacanței școlare (n.r. 22-20 octombrie), fapt care l-a obligat pe Cătălin Nistor, antrenor de înot la CSM, să-și pregătească sportivii la Clubul privat „RaAy”, unde se plătește bilet de intrare. Printre sportivi se numără și Denis Ghionu, campion național în proba de 50 m spate, care se antrenează pentru o competiție care va avea loc în câteva săptămâni.

Ioniță: „Nu e rea-voință, ci managementul pe care dumnealui îl face la LPS”

Întrebată dacă a avut o discuție pe acest subiect cu directorul LPS, șefa CSM a precizat că nu a inițiat un dialog legat de închiderea din prezent a bazinului, lansând o serie de reproșuri la adresa lui Dan Gheorghiță.

„N-am avut discuții pentru că eu, acolo (n.r. la bazin), nu plătesc chirie. Știu de la antrenor, căruia directorul Gheorghiță i-a comunicat că vrea să facă economie. Dânsul este la el acasă și nu poate să facă regulile după cum vreau eu. Discuțiile… nu le-am avut pentru că… sunt probleme din cauza banilor. Noi nu plătim chirie și nu suntem luați foarte în serios. Nu avem un cuvânt de spus cât timp nu plătim chirie. Am încercat să discutăm și singura variantă a fost atunci când a acceptat să țină bazinul deschis în vacanța de Paște. A acceptat foarte greu! Acum, eu nu… nu sunt genul acela să mă dai afară pe ușa și eu să intru pe geam. Dacă dânsul a spus că închide bazinul, Cătălin (n.r. antrenorul de înot de la CSM) a luat copiii și s-a dus la „RaAy”. La noi, la Carantina (n.r. sediul CSM), sala este deschisă de la 1 ianuarie până la 31 decembrie, chiar și de Revelion. Așa mi se pare normal! O bază sportivă trebuie să fie pusă la dispoziția sportivilor. (…) Elevii de la atletism de la LPS se antrenează în sala CSM, iar antrenamentele noastre sunt făcute în funcție de programul antrenorilor de la LPS. La noi s-a putut! Explicația a fost că bazinul consumă foarte mult. Asta mi-a spus mie directorul Gheorghiță, că schimbarea apei din bazin costă 40.000 de lei… Nu e rea-voință, ci managementul pe care dumnealui îl face la LPS. Vrea să facă economie! Ăsta e managementul Liceului cu Program Sportiv de un an de zile încoace! (…) Nu înțelege nevoile sportivilor pentru că, probabil, dânsul nu are sportivi la nivelul la care avem noi, la înot. Nu pot eu să impun directorilor de licee să perceapă fenomenul sportiv”, a declarat directorul Clublui Sportiv Municipal.

În același timp, Anamaria Ioniță Necoară a mai precizat faptul că instituția pe care o conduce a întâmpinat probleme la plata utilităților, înregistrând restanțe la plata energiei electrică pe o perioadă de câteva luni, însă, recent, a primit bani de la Ministerul Sportului pentru a le achita. Totuși, situația dificilă, susține sursa citată, nu a dus la decizia de a reduce programul de funcționare al sălii de sport de pe strada Carantina.

 

Comentarii