stiri Braila – debraila.ro

Sediu pentru partidul lui Vanghelie in Centrul Vechi | Botea (PND): „Transformam Centrul istoric intr-o alee de partide”

Consilierii locali municipali au votat, miercuri, un proiect de hotarare care vizeaza prelungirea contractului de inchiriere a imobilului in care functioneaza sediul Partidului Dreptatii Sociale (PDS), situat pe strada Ana Aslan, la intersectia cu strada Mihai Eminescu. Formatiunea politica este condusa, inca de la jumatatea anului 2016, de catre Marian Vanghelie, fostul primar al Sectorului 5.

La propunerea lui Lucian Caprariu (Braila Noua), alesii au prelungit contractul doar pentru urmatoarele 6 luni, desi initial era vorba despre o perioada de 1 an si 5 luni.

De cealalta parte, consilierul municipal Bogdan Botea (PND) a propus ca „traditia” acordarii de sedii partidelor politice in cladirile detinute de Primarie in Centrul Vechi sa inceteze, tinand cont ca in zona se gasesc sediile a opt formatiuni politice.

„Eu cred ca ar trebui sa terminam cu acordarea de sedii de partide politice in zona Centrului istoric, mai ales in cazul acestui partid (n.r. PDS), care este patronat de un personaj care este in top 300 al bogatilor din Romania. Partidul Dreptatii Sociale il are ca presedinte pe Marian Vanghelie. Deci, transformam Centrul istoric intr-o alee de partide. E suficient un singur partid in centru (n.r. aluzie la PSD), pe care il vedem in fiecare zi. Turistii poate vor sa vada in Braila si altceva decat sedii de partide in centrul orasului. Domnul Vanghelie sa isi inchirieze un sediu din banii lui in buricul targului, daca vrea un sediu la vedere. Legea ne obliga sa-i dam un sediu, dar nu in centrul orasului”, a precizat Botea.

Pentru sediul de pe strada Ana Aslan, partidul lui Vanghelie plateste o chirie lunara de aproximativ 230 lei.

Comentarii