stiri Braila – debraila.ro

Se cere DEMISIA managerului Spitalului Judetean | PNL, atacuri in rafala la Rasnoveanu: „Sunt oameni care mor cu zile in spital / Medicamente nu avem, materiale nu avem, curatenie nu este”

Consilierii judeteni liberali Marian Sirbu si Danut Lungu au lansat, miercuri, o serie de atacuri dure la adresa medicului Delia Rasnoveanu, managerul Spitalului Judetean de Urgenta, despre care spun ca gestioneaza intr-un mod dezastruos problemele unitatii spitalicesti, la conducerea careia se afla de aproape doi ani.

Mai mult decat atat, Sirbu i-a cerut public demisia managerului SJU, vorbind, in principal, despre criza medicamentelor, care dureaza de mai bine de jumatate de an. 

„In fiecare zi avem cate o criza la Spitalul Judetean, si nu vorbim de crizele oamenilor, ci vorbim de crize de materiale, de crize de medicamente, iar astazi, in plina epidemie, vorbim de lipsa sapunului. Bine, n-a fost niciodata, ce sa mai vorbim ca e lipsa astazi… Doamna manager, de cand a fost numita manager… sau a castigat un concurs… n-a reusit sa faca, din punctul meu de vedere, nimic bun in acel spital. Medicamente nu avem, materiale sanitare nu avem, curatenie nu este, conditii… daca un bolnav vrea sa faca un dus, nu vad cum ar putea sa-l faca, ca nu prea are unde; motiv pentru care eu ii cer demisia doamnei manager, pentru ca din punctul meu de vedere, nu numai ca n-a adus nimic bun in acel Spital Judetean, dar l-a tras in jos”, a declarat Marian Sirbu.

Cum „invinurile” i-au fost aduse in plenul Consiliului Judetean, unde a fost prezenta, Delia Rasnoveanu i-a dat o replica scurta si naucitoare lui Sirbu, mentionand ca raspunde cu <<Da!>> „la toate intrebarile”.

„Avem sapun si medicamente!”, a mai adaugat managerul Spitalului Judetean.

De cealalta parte, consilierul judetean Danut Lungu ii reproseaza lui Rasnoveanu faptul ca de fiecare data cand se aduc in discutie problemele spitalului, inclusiv de catre pacienti, managerul le neaga existenta. 

„Avem mari probleme la Spitalul Judetean, Corp A si Corp B. De trei zile sunt prin spital. Din pacate, ieri (n.r. marti) mi-a decedat un prieten si am vazut cu ochii mei ce se intampla acolo. Nu sunt materiale, domnule presedinte! Nu sunt medicamente, domnule presedinte! Au fost cazuri in care nu a fost nici macar ser fiziologic, intelegeti ce spun aici? Perfuzoare… Va rog frumos sa verificati! Ne batem joc! Efectiv, ne batem joc! Sunt oameni care mor cu zile in spital, iar dumneavoastra spuneti ca nu sunt probleme. Nu sunt probleme, dar in continuare sunt probleme. Au ajuns medicii sa nu poata sa-si mai faca treaba, pentru ca nu au cu ce!”, i-a replicat Lungu managerului Rasnoveanu.

Recent, Delia Rasnoveanu a recunoscut ca din farmacia spitalului lipsesc anumite medicamente, inclusiv cele folosite in tratamentul afectiunilor neurologice, insa a dat vina pe birocratie: preturile in Catalogului National al Preturilor la Medicamente s-a modificat, iar spitalul a trebuit sa refaca toate contractele de  achizitie.

Comentarii